Tenis

Serenin trener: 'Revoltirajuće je da 100. igrač jednog od najpopularnijih sportova jedva preživljava'

Branimir Korać • srijeda, 08.04.2020.
Serenin trener: 'Revoltirajuće je da 100. igrač jednog od najpopularnijih sportova jedva preživljava'

Nastavljaju se upozorenja kako igrači i igračice koji nisu visoko plasirani imaju velikih financijskih problema. Trener Serene Williams, Patrick Muratoglou, pojašnjava kakva je situacija...

Iako je tenis bogat sport i mnogi tenisače doživljavaju kao sportaše ogromnih prihoda i velike ušteđevine, nisu svi u tom položaju. Dobar dio njih bori se od tjedna do tjedna, a sada su ostali bez prihoda.

"Za razliku od košarkaša ili nogometaša, tenisači nemaju fiksne godišnje ugovore, oni su poput nezavisnih izvršitelja. Oni sami plaćaju svoja putovanja, isplaćuju trenerima fiksne ugovorene plaće i ovise o nastupima na turnirima i pobjedama", pojašnjava trener Serene Williams, Patrick Muratoglou.

Muratoglou je svjestan kako već oni iza 100. mjesta imaju problema.

"Revoltirajuće je da 100. igrač svijeta u jednom od najpopularnijih sportova kojeg prati milijardu navijača jedva preživljava", ističe francuski stručnjak.

Muratoglou dodaje da je ključno zadržati sve u tenisu. "Svi mi ovisimo o vladajućim tijelima koja imaju moć zaštititi tenisku ekonomiju i zadržati socijalnu odgovornost. Ne smijemo zaboraviti na nisko rangirane igrače, to nije u redu. Tenis treba promjene, moramo o tome razgovarati."

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP TourWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!