Košarka

Niželigaši i dalje ljuti na HKS: 'Sve se vrti oko dva velika kluba koja su se raspala usred ove krize'

Branimir Korać • petak, 10.04.2020.
Niželigaši i dalje ljuti na HKS: 'Sve se vrti oko dva velika kluba koja su se raspala usred ove krize'
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je HKS odlučio završiti sezonu svim svojim natjecanjima i jednostavno je poništiti ne proglasivši prvake i bez promocija i ispadanja, niželigaši su ostali zakinuti i još uvijek vrlo ljuti na krovnu košarkašku organizaciju...

Nakon što je Hrvatski košarkaški savez donio odluku o završetku natjecanja u svim natjecanjima pod njegovom ingerencijom, malo je reći da su klubovi van Premijer lige bili vrlo ljuti. Dio njih izborio je ili je bio blizu toga da izbori viši rang, ali je sada ostao bez toga.

Jedan od tih klubova je i Grafičar iz Ludbrega koji je bio vrlo blizu matematičke potvrde prvog mjesta u Drugoj ligi Sjever.

"Uložili smo svi redom puno truda i energije, dečki su dali sve od sebe, a to nas je na kraju i financijski koštalo. Ovako završiti sezonu četiri kola prije kraja je nespretno, Očito se sve vrti oko dva velika kluba koja su se raspala usred cijele krize. Imamo Cibonu koja je već godinama na gradskom financiranju i predugo u predstečaju, a za Zadar neću komentirati, ali vidim što Tornado priča", kaže sportski direktor Grafičara Siniša Beser za Podravski.hr.

Beser je spreman na teške odluke.

"Ako ova odluka ostane na snazi, ozbiljno ćemo razmotriti daljnji rad i natjecanja pod nadležnošću HKS-a. Ovo je sramotno i nije sportski niti je u cilju i interesu sportaša. Sramotno je da dečki koji su živjeli košarku cijelu sezonu, ginuli za boje kluba i davali srce na terenu ovako budu nagrađeni."

"Predlagao sam da se nikakve odluke ne donose ovako brzo jer još ima vremena, naš stav je bio da se odigra i u lipnju, ali u HKS-u misle drugačije."

I trener Vilim Poljak vrlo je ljut.

"Mali klubovi financiraju taj Savez i s pravom se pitam hoće li Savez vratiti našem klubu novac za kotizacije, troškove sudaca i odlaske na gostovanja te kazne za tehničke pogreške. Ako poništavaju prvenstvo, neka novac vrate klubovima."

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • crveni0911.04.2020. u 15:39
    stvarno šta je u tim glavama? situacija je teška ali treba bit pošten prema svima....
    crveni09