Košarka

Predsjednik Bullsa: 'Bolne su optužbe da smo rasistička organizacija'

Matej Kačan • subota, 11.04.2020.
Predsjednik Bullsa: 'Bolne su optužbe da smo rasistička organizacija'

Predsjednik Chicago Bullsa Michael Reinsdorf negirao je sve teorije da su Bullsi rasistički orijentirana organizacija nakon što u svojoj potrazi za šefom sportskog dijela nisu u obzir uzeli tamnopute kandidate...

Chicago Bullsi su u pauzi zbog koronavirusa odlučili iskoristiti vrijeme i riješiti svoju kadrovsku križaljku. Tako će nakon više godina stolovanja odstupiti generalni menadžer Gar Forman i predsjednik košarkaških operacija John Paxson koji su tvorili poznati i pomalo zloglasni dvojac "GarPax" čiji odlazak navijači Bullsa traže godinama.

Novi izvršni potpredsjednik za košarkaške operacije i defacto šef struke Bullsa će biti Litavac Arturas Karnišovas, član legendarnih reprezentacija SSSR-a i Litve te bivši generalni menadžer Denver Nuggetsa koji je klub iz Colorada pretvorio u ponajbolju ekipu na Zapadu.

No pojavile su se optužbe kako u cjelokupnom procesu traženja i razgovora nisu bili zastupljeni tamnoputi operativci i struka pa su Bullsi kod dijela medija i navijača u, na rasne teme osjetljivoj, Americi označeni kao rasistička organizacija. To oštro opovrgava predsjednik Bullsa Michael Reinsdorf.

"Boli nas to što se Bullsi stavljaju pod svijetlo kao rasistička organizacija. To znači da ljudi ne razumiju način na koji poslujemo ili procese koje smo prošli prilikom zapošljavanja šefa košarkaških operacija. Raznolikost je nevjerojatno važna za mene i našu organizaciju, to je nešto na što obraćamo pažnju svaki dan. Svaki put kad imamo proces zapošljavanja, uključujemo raznolike kandidate, svakiput.

"Radimo to jer je pametno. Jedini način za imati raznolikost mišljenja jest imati raznolike ljude u organizaciji", kazao je Reinsdorf koji je istaknuo mnoge tamnopute zaposlenike uprave i stožera, kao i Karen Stack Umlauf, ženu u trenerskom osoblju.

Skandal se započeo nakon što se novinaru ESPN-a jedan tamnoputi pomoćni generalni menadžer požalio na proces zapošljavanja kod Bullsa, rekavši da je licemjerno što se NBA diči raznolikošću koje nema kad krene proces zapošljavanja. Taj je anonimni izvor kazao kako kao afroamerikanac samo želi jednaku šansu da pokaže svoje znanje i kvalifikacije.

Reinsdorf je i u višu upravu zaposlio tamnoputu ženu Wendy Borlabi kao i Ram Padmanabhan indijskog podrijetla u financijski dio franšize, a najavio je rast i širenje sportskog segmenta kod Bullsa.

"Imamo malu upravu i ured što se košarke tiče, no to će se promijeniti. Nastavljamo rasti kao organizacija i gledat ćemo raznolike kandidate na svim pozicijama. To je ono što uvijek radimo i ljude zapošljavamo isključivo zato što mislimo da su najbolji izbor za tu određenu ulogu", završio je šef Bullsa.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.04.2020. u 11:32
    zelim im sve najbolje i da se vrate u vrh
    Obrisan korisnik