Košarka

Španjolski košarkaši dali memorabilije za aukciju za borbu protiv koronavirusa

Matej Kačan • nedjelja, 12.04.2020.
Španjolski košarkaši dali memorabilije za aukciju za borbu protiv koronavirusa
Foto: Pixsell

Španjolski košarkaši su donirali svoje memorabilije za aukciju koja skuplja novac za Crveni križ u sklopu borbe protiv koronavirusa u toj vrlo pogođenoj zemlji...

U hvalevrijednu akciju koja pomaže borbi protiv virusa COVID-19 su se uključili i španjolski košarkaši, bivši i sadašnji. Oni su odlučili donirati svoje vrijedne stvari, uspomene i suvenire za aukciju čija će zarada ići Crvenom križu u toj zemlji koja je u Europi najpogođenija koronavirusom.

Tako su igrač Gran Canarie Javier Beiran i igračica Girone Marta Xargay dali svoje zlatne medalje s velikih natjecanja, dok je igrač Reala Sergio Llull donirao dres iz finala Svjetskog prvenstva. Victor Claver je ponudio loptu s potpisima svih španjolskih reprezentativaca koji su sudjelovali u osvajanju zlatne medalje u Kini 2019., natjecanja s kojeg je i Beiranova medalja je Llullov dres.

Također, u ponudi je i dres s Eurobasketa 2003. na kojem su Španjolci bili drugi, a dao ga je Carlos Jimenez, dok je MVP Eurobasketa za žene 2017. Alba Torrens ponudila svoj dres s tog natjecanja na kojem je Španjolska bila zlatna.

"Gledate sve ove zdravstvene radnike koji daju sve od sebe kako bi nas zaštitili i znate da morate učiniti nešto. Mi kao sportaši možemo pomoći humanitarnim akcijama ili donacijama za udruge poput Crvenog križa te tako možemo pomoći svima u nevolji", kazao je Beiran.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!