Košarka

Olimpijski dres Michaela Jordana dostigao cijenu veću od 200 tisuća dolara

Matej Kačan • ponedjeljak, 20.04.2020.
Olimpijski dres Michaela Jordana dostigao cijenu veću od 200 tisuća dolara

Aukcijska kuća Robert Edward Auctions je objavila kako je dres Michaela Jordana s Olimpijskih igara u Barceloni 1992. prodan za čak 216 tisuća dolara na aukciji...

Posljednjih dana se sve vrti oko Michaela Jordana. Ponajbolji igrač u povijesti košarke je glavna zvijezda dokumentarne serije "Posljednji ples" koja je u noći s nedjelje na ponedjeljak emitirana na ESPN-u i Netflixu, a u ponedjeljak je stigla još jedna vijest vezana za Jordana.

Dres koji je Jordan nosio i potpisao kao član "Dream Teama" na Olimpijskim igrama u Barceloni prodan je za 216 tisuća dolara na dražbi koja je trajala dva tjedna, a dres je licitaciju započeo s cijenom od 25 tisuća dolara. Na tim je Igrama reprezentacija SAD-a vođena Jordanom i ostalim NBA zvijezdama osvojila zlato svladavši Hrvatsku u finalu.

"Michael Jordan je najveća sportska ikona u povijesti. Kolekcionari su došli u rijetku priliku posjedovati njegov dres koji je nosio igrajući za najbolju košarkašku momčad koja se ikad sastavila", kazao je predsjednik aukcijske kuće Brian Dwyer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!