Tenis

Đoković: 'Ne želim da cijepljenje protiv koronavirusa bude obveza'

Matej Kačan • ponedjeljak, 20.04.2020.
Đoković: 'Ne želim da cijepljenje protiv koronavirusa bude obveza'

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković dao je pomalo i kontroverznu izjavu u kojoj je izrazio strah da će se sportaše tjerati na cijepljenje protiv koronavirusa kako bi se natjecanja nastavila...

Mnogo je bure u javnosti podigao srpski tenisač i trenutni svjetski broj jedan Novak Đoković. On se brine da cijepljenje protiv koronavirusa ne postane obvezan uvjet za tenisače pošto je sam protiv cijepljenja, a to je otkrio na svojim društvenim mrežama.

"Osobno sam protiv takvog cijepljenja i ne bih htio da me netko natjera na cijepljenje kako bih mogao putovati. No ako postane obvezno, što će se dogoditi? Morat ću donijeti odluku, a imam neko svoje mišljenje o svemu tome. Hoće li se to mišljenje promijeniti s vremenom, ne znam."

Vrlo lako bi cjepivo moglo i moralo postati obvezno jer je bez njega teško očekivati nastavak normalnog života, a pogotovo sportskih aktivnosti koje po svojoj prirodi uključuju velike skupove ljudi i mnogo fizičkog kontakta.

"Hipotetski, ako bi se sezona nastavila u srpnju, kolovozu ili rujnu, iako nije baš vjerojatno, razumijem da bi tada cjepivo postalo nužnost odmah nakon karantene. No trenutno cjepivo nemamo", kazao je Đoković, a onda je pobrao mnoge reakcije iz javnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!