Košarka

Producent dokumentarca o Jordanu: 'Warriorsi su odbili dati potpuni pristup kamerama'

Matej Kačan • utorak, 21.04.2020.
Producent dokumentarca o Jordanu: 'Warriorsi su odbili dati potpuni pristup kamerama'

Prve dvije epizode dokumentarne serije o Michaelu Jordanu i Bullsima su zaludile svijet pa se navijači pitaju o kome još možemo dobiti nešto slično. To neće biti Golden State Warriorsi...

Zaista je fascinantna povijest i stvaranje dokumentarne serije "Posljednji ples" koja je zaludila košarkaške obožavatelje diljem svijeta. Još u sezoni 1997/98 su Chicago Bullsi kamerama dozvolili potpuni pristup svlačionici i ekipi kako bi ovjekovječile put do šestog NBA naslova.

Zato se navijači pitaju o kojoj još ekipi mogu dobiti sličan format u budućnosti, a to sigurno neće biti Golden State Warriorsi. Peter Gruber je jedan od članova uprave Warriorsa, a istovremeno producira dokumentarac kao osnivač kuće "Mandalay Entertainment" te je komentirao sličan format kod njegove momčadi.

"Warriorsi su odbili imati ekipu s kamerom vezanu za momčad kao što su Bullsi dozvolili u sezoni 1997/98 sezoni kad su osvojili šesti naslov u osam godina. Jednom kad to učinite, onda možete utjecati na ishod. Možete paliti i gasiti kameru kako bi dobili određeni kut gledanja na karijeru nekog igrača ili momčadi? To je opasno", kazao je Gruber.

Dokumentarac u Bullsima je komentirao i član šampionske momčadi Warriorsa Draymond Green koji vidi mnoge sličnosti te sezone Bullsa i one posljednje sezone Warriorsa s Kevinom Durantom u sastavu, a posebno se to odnosi na svijest i priznavanje svih da je to posljednji pohod u istom sastavu.

"Phil Jackson je tada njima odmah govorio o 'slonu u sobi', o tome da je ovo posljednje putovanje i to se odmah očistilo. Mi smo imali 'slona u sobi' s Kevinom te ugovorima Thompsona i mene, iako je moj trajao godinu dulje. No Klay je odmah govorio kako želi ostati Warrior do kraja karijere, a trener Kerr nam je govorio da uživamo u sezoni jer ne znamo što će se kasnije dogoditi. No nismo to očistili jer nismo znali što će biti s Kevinom, nije ništa govorio", prepričava Green o pristupu svog trenera Stevea Kerra koji je jedan od zvijezda "Posljednjeg plesa" kao tadašnji igrač Bullsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!