Nogomet

Prosinečki: 'Priče oko preuzimanja Azerbajdžana nemaju veze s istinom, ne znam otkud to'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 23.04.2020.
Prosinečki: 'Priče oko preuzimanja Azerbajdžana nemaju veze s istinom, ne znam otkud to'
Foto: Pixsell

Robert Prosinečki probudio je Kayserispor, momčad koja je izgledala jako loše kada je došao u klub, prije prekida sezone očito je rasla i uključila se u borbu za opstanak...

Situacija je i u Turskoj dosta ozbiljna, a Robert Prosinečki "zarobljen" je u klupskom kampu gdje provodi dane.

"Živim u kampu gdje smo u potpunoj izolaciji. Tu nam ništa ne nedostaje, povremeno svrate i igrači otrčati koji krug, ulaze samo na igralište bez ulaska u svlačionice, odrade svoje i odmah idu kući. Potpuno se pridržavam svega što je rečeno, u rizičnoj sam skupini i ne smijem se igrati sa zdravljem. Stanje u Turskoj je dosta teško pa čak i deprimirajuće, preko 100 tisuća je zaraženih i sada se očekuje onaj najgori val. Svaki dan je oko 4500 novozarađenih pa je tako uveden 24-satni policijski sat koji će trajati od četvrtka punih pet dana", ističe Prosinečki za Sportske novosti.

Nogomet se u Turskoj dugo igrao unatoč neugodnoj situaciji, a sada je potpuno u drugom planu.

"Oko 1. svibnja bi trebali znati nešto više, ali nitko ne želi govoriti ništa unaprijed jer je situacija svuda jako teška. Ovdje se pribojavaju da im se ne dogodi isto što i Španjolskoj i Italiji, ali nadam se da neće biti tako teško. O smanjenju plaće nije bilo govora, ovdje su zadovoljni onim što smo dosad napravili, želja nam je ostanak u ligi i napravit ćemo sve da ga ostvarimo. Imam ugovor do kraja sezone pa ćemo vidjeti za dalje. Priče oko preuzimanja Azerbajdžana nemaju veze s istinom, ne znam otkud to, s nikim nisam kontaktirao."

Promjena u nogometnom svijetu će biti, problema pogotovo, ali Prosinečki ne očekuje da će se sve promijeniti u dramatičnoj mjeri.

"Bit će promjena, ali neće se sve okrenuti naglavačke. Bit će problema jer će brojni klubovi imati financijskih poteškoća te neće više biti onih suludih transfera. Sve će ovisiti o brzini oporavka gospodarstva, a nogomet će se i dalje igrati. Najgore je što će to biti pred praznim tribinama."

Što se tiče reprezentacije, Prosinečki ističe kako Hrvatska ima rezultate koji je stavljaju na poziciju vodeće svjetske sile.

"To je nemoguće što Hrvatska znači u svijetu nogometa. Kada se sve zbroji i oduzme, Hrvatska je najjača nogometna zemlja na svijetu, tako mala zemlja ima srebro i broncu sa SP-a. Istina je da mi ponekad želimo i više, ali nismo realni, to su fenomenalni rezultati."

Što se tiče odlaska Nenada Bjelice iz Dinama, Prosinečki nije previše komentirao jer nije dovoljno upućen, ali ističe kako je Dinamo izgubio sjajnog trenera koji je napravio jednako takav posao.

#ostanitedoma

FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!