Tenis

Roland Garros se pomiče za još tjedan dana, kreće 27. rujna

Matej Kačan • četvrtak, 23.04.2020.
Roland Garros se pomiče za još tjedan dana, kreće 27. rujna
Foto: Maja Giljanović

Nakon što je prvotno odgođen na jesen zbog pandemije koronavirusa, najveći zemljani teniski turnir na svijetu Roland Garros je pomaknut za još tjedan dana te će se održati od 27. rujna do 11 listopada...

ATP i WTA su u sklopu svog redizajniranja teniskog kalendara predložili novu promjenu jedinog zemljanog Grand Slam turnira. Roland Garros se prvotno trebao održati od 18. svibnja do 7. lipnja, ali je odgođen zbog pandemije koronavirusa te je novi termin bio od 20. rujna do 4. listopada.

No taj su datum organizatori odabrali bez konzultacije s ATP i WTA organizacijama, a termin je čudan jer se odvija tek tjedan dana nakon US Opena. Zato su muška i ženska teniska organizacija predložile treći termin za najveći zemljani turnir, a to je pomicanje za tjedan dana.

Tako bi Roland Garros trebao započeti 27. rujna te bi trajao do 11. listopada što bi dalo više vremena da se igrači i igračice odmore i otputuju iz New Yorka u Pariz te se priviknu da drukčiju podlogu. Također, taj bi datum izbjegao angažiranje dodatnih policijskih snaga u Francuskoj što nije bio slučaj u prethodnom terminu koji bi imao koliziju s Tour de Franceom koji je također odgođen.

No mišljenja su različita jer je Yannick Noah izjavio kako misli da je turnir mrtav iako Francuski tenski savez inzistira na održavanju svog financijski najvećeg događaja i "zlatne koke" francuskog tenisa. I Škot Andy Murray je kazao kako bi volio igrati na zemlji na jesen, ali da nije siguran u termin u rujnu. Ovo pomicanje u režiji samih teniskih organizacija igrača i igračica bi moglo riješiti mnogo problema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!