Tenis

Franko Škugor ponovno na terenu: 'Svima nam je drago da uopće možemo biti tu'

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 27.04.2020.
Franko Škugor ponovno na terenu: 'Svima nam je drago da uopće možemo biti tu'

Franko Škugor je među prvim hrvatskim sportašima koji su iskoristili mogućnost treninga, hrvatski tenisač još ne zna kada će se vratiti natjecanjima, ali barem može trenirati...

Hrvatski Davis Cup reprezentativac prvi je hrvatski tenisač koji je trenirao nakon pauze izazvane pandemijom koronavirusa. Franko je odradio trening na zagrebačkim terenima.

"Danas sam odradio lagani uvodni trening. Treba održavati fizički nivo kako bi se izbjegle ozljede na povratku intenzivnijem programu. Drago nam je svima da uopće možemo biti tu. Imam svog trenera u Zagrebu s kojim radim već duže vremena i s njim ću odrađivati treninge doma. Čekamo daljnje informacije, zasad nemamo još točne podatke od ATP-a. Znamo da su u dogovoru s ITF-om i Grand Slamovima oko rasporeda turnira. Nikakvi se detalji još ne znaju."

Nekoliko tjedana pauze Franko je iskoristio također za treninge: "Treninzi su u ovom periodu bili više kondicijski i u prirodi, provodio sam više vremena u kući sa svojima. Drugačiji period od onoga na koji smo navikli ali pridržali smo se svih pravila. Nikome nije lako, ne samo sportašima, već smo svi u istom košu. U početku mi je promjena čak i odgovarala budući da smo u tenisu svi u ludom tempu. Nakon kraja sezone imamo malo odmora i već kreću pripreme, nemamo vremena za te neke životne stvari. Nakon nekog vremena zasitiš se, nisi navikao biti doma. Svi smo željni putovanja i igranja, ali okolnosti su takve da treba ostati jak u glavi i izdržati ovaj period."

U ovom trenutku još se uvijek ne zna kada će započeti turniri i u kakvom obliku. Hrvatski teniski savez u stalnom je kontaktu s vodstvima ATP-a i WTA-a. Dobra je vijest da naši tenisači ponovno mogu graditi formu na terenima.

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!