Košarka

Velić: 'Cibona radi na reaktivaciji svih ugovora'

Matej Kačan • ponedjeljak, 27.04.2020.
Velić: 'Cibona radi na reaktivaciji svih ugovora'
Foto: Pixsell

KK Cibona još nije krenula s treninzima nakon popuštanja mjera i odluke Civilnog stožera, a razlog je jasan - nitko od trenera i igrača nema ugovore, ali se radi na aktivaciji istih...

Gostujući u emisiji na SportKlubu, trener Cibone Ivan Velić je otkrio kako klub radi na reaktivaciji ugovora koji su raskinuti zbog štednje uslijed koronavirusa, a nakon što se to riješi se očekuje i početak treninga. Civilni stožer je popustio mjere i dao dozvolu pa nema prepreka za treninge nakon što se ekipa skupi.

"U kontaktu sam s klubom, u fazi smo aktivacije ugovora koji je bio na snazi prije karantene pa očekujem nastavak suradnje i povratak kluba u puni pogon. Stvar je samo tehničkog pitanja i organizacije treninga. Cibona ima sve uvjete u dvorani da se s radom nastavi nesmetano i sve bi se brzo trebalo vratiti u normalu, kako individualno, tako i momčadski."

I tijekom pandemije su igrači kućnim treninzima održavali formu pa povratak u natjecateljski ritam ne bi smio biti problem, a Cibona bi u nove pripreme i nastavak treninga mogla ući i s nešto izmijenjenim sastavom.

"Teško je bilo održavati formu tijekom karantene. Veliki broj igrača koje ćemo pozvati na pripreme nema ugovor, ali bit će i prostora za njih. Kao treneru mi je bitno da neke igrače pokušamo dovesti kako bi radili s nama, a neke ćemo probati i angažirati. Ne bih sad o imenima, ali je nekoliko njih iz Zagreba te iz Zaboka. To je sve što zasad mogu reći", kazao je Velić.

HT Premijer liga je prekinuta bez prvaka, ali po odbojkaškom poučku možemo vidjeti da nijedna odluka nije konačna i uvijek postoji mogućnost da se liga nastavi ako se steknu uvjeti i ako klubovi budu u stanju igrati. Također, još se ne zna ništa oko sudbine ABA lige u kojoj do kraja regularnog dijela ima još kolo.

"Nitko ne zna hoće li se prvenstvo nastaviti, pitanje je kako će se organizirati. kao trener bih sigurno volio da se nastavi jer smo u igri, ali teško je govoriti. Cilj nam je bio, kao i prošle sezone, tempirati formu za završnicu prvenstva, ali sam trenutno više fokusiran na ljeto. Bitno je da igrači ostanu u treningu i da gledamo na budućnost. Ja imam ugovor na još godinu dana, a bilo je govora i o novom. No to je prekinuto zbog karantene, a kasnije ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati", govorio je Velić o svojim planovima za budućnost.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

#ostanitedoma

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 275+444
3Cibona 2210+140
4Cedevita Junior 2012+199
5Dinamo Zagreb 1913+208
6Zabok 1715+35
7Dubrovnik 1418-56
8Šibenka 1319-46
9Dubrava 1319-108
10Alkar 923-161
11DepoLink Škrljevo 725-337
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!