Košarka

Navijači Cibone preko društvenih mreža krenuli u akciju za spas kluba

Matej Kačan • ponedjeljak, 27.04.2020.
Navijači Cibone preko društvenih mreža krenuli u akciju za spas kluba
Foto: Kristijan Komarica

UN Smogovci i ostali navijači Cibone su se oglasili preko Facebooka te su uz set pitanja za direktora Domagoja Čavlovića najavili borbu za spas kluba i borbu protiv trenutne vlasti...

Vrlo teške dane proživljava najtrofejniji hrvatski košarkaški klub, zagrebačka Cibona. Klub već godinama niže rezultate ispod renomea kluba, a klub pritišću i veliki dugovi te predstečajna nagodba. Na sve se to nadovezala kriza oko koronavirusa pa je ovaj velikan na rubu stečaja.

Zato je Cibona raskinula ugovore sa svim zaposlenicima osim direktora Domagoja Čavlovića kako bi klub uštedio do ponovne aktivacije košarke i natjecanja, a pojavile su se informacije da je klub na rubu stečaja jer kasni s uplatama rata predstečajne nagodbe.

Sve je to potaklo organizirane navijače Cibone Smogovce da se preko društvenih mreža jave s pitanjima za jedinog preostalog zaposlenika kluba, a uskoro su se priključili i drugi pa se čini kako mnogi kojima je Cibona u srcu uzimaju stvar u svoje ruke i kreću u borbu za spas svog kluba.

"Trenutna situacija s pandemijom novog koronavirusa, početkom trećeg mjeseca prekinula je sve sportske događaje, pa tako i košarkaške lige. HKS je sezonu prekinuo te odlučio kako proglašenja prvaka Hrvatske neće biti. Ponukan tom činjenicom direktor KK Cibona Domagoj Čavlović tada je brže bolje krenuo u čistku, svim zaposlenicima je uručio otkaze ugovora te ih poslao na burzu, sve osim sebe!"

"Navijači Cibone imaju moralnu obvezu se oglasiti povodom tog događaja. Ono što nas je pokrenulo u svemu ovome je sramotno ponašanje samog vodstva kluba kako prema igračima tako i prema navijačima. Od samog početka klub je u tajnosti držao odlaske i dolaske igrača. Sve što se moglo saznati bilo je preko pojedinih medija. Za vrijeme obnašanja dužnosti gospodina Čavlovića klub nije u stanju bio otvoriti niti fan shop. Jedino gdje možete kupiti suvenir kluba je u dvorani za vrijeme odigravanja utakmica. Da stvar bude žalosnija ljudi koji rade za pultom niti ne znaju što prodaju i po kojoj cijeni", samo je dio oštrog priopćenja Smogovaca.

"Možda je duh Cibone u ovom gradu utihnuo, no nikako nije nestao. Došlo je vrijeme da se probudi ponovno. VRIJEME JE", slogan je ove akcije navijača Cibone kojom se nadaju spasiti svoj klub od potonuća u propast.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!