Nogomet

Halilović: 'Ne može mi neki trener iz Hrvatske govoriti da ne igram obranu, nisu slijepi u Španjolskoj'

Branimir Korać • srijeda, 29.04.2020.
Halilović: 'Ne može mi neki trener iz Hrvatske govoriti da ne igram obranu, nisu slijepi u Španjolskoj'
Foto: Pixsell

Alen Halilović do kraja lipnja je igrač Milana na posudbi u Heerenveenu, u Nizozemskoj je dobio priliku i iskoristio je. Taman kada je uhvatio kontinuitet, stigla je pandemija koronavirusa i zaustavila ga....

Od Alena Halilovića očekivala su se čuda i na njega se uvijek gledalo drugačijim očima. Karijera se nije razvila na pravi način, a svjestan je i sam da je imao pogrešnih odluka.

"Ne opterećujem se već neko vrijeme tim kritičkim pisanjima posebno u Hrvatskoj, nema smisla. Realno je da sam imao pogrešaka i u izboru klubova, ali i u dvojbenim fazama pristupa pa sam i sam dijelom kriv što me se tako gleda. No smeta me kada se o nečem priča s predrasudama i što ne odgovara činjenicama. To se onda potencira i imam osjećaj da me se jedva čeka za ocrniti bez obzira što sam neke stvari dobro napravio. Koncentriran sam na nogomet jer samo tako mogu ići naprijed u pravcu koji i želim", kaže Halilović za Sportske novosti.

Halilović je danas u Heerenveenu gdje stvari idu na bolje, dobio je priliku, imao je dobrih nastupa i napokon može biti zadovoljan.

"Došao sam tamo jer su na meni inzistirali sportski direktor i trener. Sezona je već trajala, momčad je igrala dobro i nije bilo lako uskočiti u sastav. Iako nije bio takav dogovor, trener nije mijenjao momčad koja pobjeđuje što mi nije išlo u prilog, ali bilo je potpuno logično i normalno. Ulazio sam s klupe i nisam mogao ništa zamjeriti treneru koji mi je govorio da ću sigurno dočekati priliku. Uspio sam se izboriti za minute, zabio gol, upisao asistencije, bio uvršten u momčad mjeseca i onda je došla pandemija koronavirusa i kraj sezone. Ovo je još jedno iskušenje u trenucima kada osjećam da radim iskorak, posebno u psihološkom smislu."

Halilović je danas strpljiviji i mirniji, u prošlosti, priznaje, znao je biti nervozan zbog statusa već nakon nekoliko utakmica.

"Ranije bi me već nakon nekoliko utakmica nezadovoljstva statusom uhvatila nervoza, nisam imao strpljenja, bio bih ljut i to nezrelo ponašanje me puno koštalo u karijeri. Ovdje sam u zdravoj sredini spoznao važnost strpljenja i svi su mi pomagali da spreman dočekam svoju priliku. Shvatio sam koliko je bitno trenirati i biti koncentriran, samo raditi, a ne hraniti se negativnom energijom."

Dugo je u seniorskom nogometu, ali Haliloviću su tek 23 godine i uz ovakav pristup ima mogućnost napretka.

"Često me se tretira kao igrača koji nakon odlaska iz Dinama nije odigrao ništa. Uz sav respekt prema svima, imam preko 80 utakmica u španjolskoj prvoj ligi. Pogriješio sam odlaskom u HSV,a i Milan zasad nije polučio željeni efekt, ali ne može mi neki trener iz Hrvatske govoriti da ne igram obranu. Ne bih mogao s 19-20 godina igrati u Gijonu ili Las Palmasu da ne igram i obranu, ti treneri nisu slijepi."

Halilović je igrač Milana na posudbi u Nizozemskoj, ali ne odbacuje mogućnost da i njemu svane u Milanu.

"Vidim kako se okrenula situacija Castilleju koji je bio u drugom planu pa odlaskom Susa dobio priliku i iskoristio je. Rebić je također eksplodirao, vidjet ćemo s klubom što ću. Meni je sada najvažnije da igram, ako ne u Milanu, onda negdje drugdje."

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!