Košarka

Cibosi od ponedjeljka kreću s radom, Rozić razmišlja o nastavku karijere

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 30.04.2020.
Cibosi od ponedjeljka kreću s radom, Rozić razmišlja o nastavku karijere
Foto: Pixsell

Nakon što je dobivena dozvola za održavanje treninga, Cibona će krenuti od ponedjeljka 4. svibnja i trebala bi raditi do 1. srpnja.

Košarkaši Cibone se u ponedjeljak, 4. svibnja vraćaju treninzima i to pod posebnim uvjetima.

Na prozivci će se pojaviti sljedeći igrači: Novačić, Bundović, Badžim, Prkačin, Vucić, Ljubičić, Ramljak, Rašić, Gnjidić, Paponja, Branković, Majcunić, Buljević, Porobić.

Očekuju se i pregovori s nekim igračima kojima je istekao ugovor tako da ovo neće biti konačna slika rostera. Također, na popisu nema kapetana Marina Rozića koji još nije donio konačnu odluku o nastavku karijere.

Trener Velić će zbog povratka iz Bosne i Hercegovine morati biti u samoizolaciji 14 dana pa će ga u tom periodu mijenjati pomoćni trener Bariša Krasić i kondicijski trener Ivan Antunović.

Ivan Velić, trener Cibone: "Ako to bude moguće radit ćemo do 1. srpnja. Ujedno ćemo i planirati stvari za iduću sezonu ovisno o tome koliki će biti budžet za nadolazeću sezonu i kakvo će općenito biti stanje u sportu s obzirom na koronavirus. Očekujemo i da će pripreme za iduću sezonu početi puno ranije nego li je to bila praksa ranijih sezona."

Domagoj Čavlović, direktor Cibone: "Na prozivci će se pojaviti i neki igrači s kojima nemamo aktualne ugovore, a u narednom periodu ćemo obnavljati ugovore kako njima tako i članovima radne zajednice koji će trenutno raditi bez važećeg ugovora. Odazvali su se svi, što pokazuje da djelujemo kao jedna velika obitelj upravo onda kada nam je najteže."

Uvjeti treniranja će po preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo biti specifični:

Evidencija

Za svaki trening uspostavit će se sustav vođenja evidencije treniranja (podaci o treneru, športašu, asistentu i eventualno ostalim uključenim osobama potrebnim za odvijanje treninga te lokaciji treniranja) radi naknadnog lakšeg epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Evidencija će se voditi i za pojedinačne treninge s trenerom.

PREPORUKE ZA POSTUPANJE U VEZI S TRENINZIMA:

Treninzi smiju biti održani samo sukladno rasporedu i s točno onim športašima i trenerima te uz prisustvo potrebnog tehničkog osoblja koje je navedeno u rasporedu.

Ako netko ima povišenu tjelesnu temperaturu ne smije dolaziti na treninge, a posumnja li se ili utvrdi li se tijekom treninga da netko ima povišenu tjelesnu temperaturu ili bilo kakve simptome respiratorne bolesti trening se prekida te se oboljeli upućuje obiteljskom liječniku na daljnju obradu.

U slučaju potrebe za prisustvom zdravstvenog djelatnika na treningu, pri bliskom kontaktu zdravstveni radnik mora koristiti odgovarajuću zaštitnu opremu, odnosno kiruršku masku, kombiniranu s vizirom i jednokratne rukavice.

Igračima i trenerima na trening se preporučuje da dolaze pojedinačno, osobnim vozilima, u opremi za trening uz izbjegavanje korištenja prostorija svlačionice. Tijekom treninga preporučuje se da drže razmak od 5 metara kao nužne udaljenosti za fizičku distancu. Gdje god je moguće treninzi se trebaju održavati na otvorenom terenu.

Nakon korištenja lopti, rekvizita i ostale opreme potrebne za trening, sva se mora po završetku treninga dezinficirati.

Za treninge u kontaktnim sportovima gdje nije moguće održavati fizičku distancu između trenera i sportaša, preporučuje se da uvijek isti trener i isti sportaš odrade trening.

Svakom igraču preporučuje da ima svoju označenu plastičnu bocu s tekućinom kao i ostale potrepštine koje moraju biti u torbi označenoj s imenom sportaša.

Plastične boce za napitke i ostali otpad nastao tijekom treninga odlaže se u za to predviđenu kantu za otpatke s dvostrukom vrećicom i odgovarajućim poklopcem.

Nakon treninga igrači i treneri odlaze izravno kući, bez tuširanja i bez ulaska u svlačionicu, poštujući mjere fizičke udaljenosti, najbolje odvojeno, jedan po jedan.

Nakon svakog treninga zatvorene sportske objekte (sve dijelove sportskog objekta – trenažni prostor, sanitarni čvor…) potrebno je dezinficirati prema naputcima HZJZ-a.

"#ostanitedoma

AUTOR: KK Cibona

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

HT Premijer liga

1Zadar 175+274
2Cibona 175+316
3Split 175+256
4Cedevita Junior 175+177
5Gorica 139+62
6Zabok 1012-68
7Adria Oil Škrljevo 1012-29
8Furnir 715-159
9Alkar 715-165
10Šibenka 616-199
11Vrijednosnice Osijek 616-169
12Sonik Puntamika 517-296

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!