Nogomet

Darijo Srna slavi 38. rođendan: 'Želim da Šahtar bude zadovoljan mojim radom'

Branimir Korać • petak, 01.05.2020.
Darijo Srna slavi 38. rođendan: 'Želim da Šahtar bude zadovoljan mojim radom'
Foto: Pixsell

Darijo Srna slavi 38. rođendan i to prvi put kao trener, a ne kao igrač. Prvi put ga slavi izoliran od prijatelja, suigrača, igrača i šire obitelji...

Prije 38 godina na Praznik rada rođen je Darijo Srna. Srna je obilježio dobar dio hrvatske nogometne povijesti, bio je dugogodišnji kapetan reprezentacije, ali i Šahtara gdje ima status kao nijedan drugi bivši igrač.

"Najvažnije je da je moja obitelj uz mene, proslavit ćemo rođendan. Jutro je počelo s čestitkama i očekujem ih puno tijekom dana. Jedino što je različito je što bih obično za rođendan bio s momčadi ili na travnjaku ili u autobusu, u zrakoplovu, znalo se dogoditi i da imam utakmicu. Ovaj put čestitke će uglavnom doći preko telefona, poruka..."

Srna je danas član stručnog stožera Šahtara i u kontaktu je s igračima koji rade po individualnom planu.

"Svi klubovi diljem svijeta izuzev u dvije-tri lige suočeni su s istim problemom. Ne možemo ništa drugo nego trenirati, pratiti zahtjeve koje stavljaju pred nas i čekati na zeleno svjetlo da ponovno počnemo raditi. Profesionalci smo, svi imamo ugovore i moramo se ponašati sukladno njima. Isto je i u Real Madridu, Barceloni ili Manchester Cityju."

Očekuju nas velike promjene, svjestan je toga i Srna.

"Sigurno će biti promjena, ali s vremenom će stvari sjesti na svoje mjesto. Nogomet je najpopularniji sport na svijetu, to je veliki posao jer uključuje brojne sponzore i puno novca. Nekoliko mjeseci sigurno ćemo igrati pred praznim tribinama, ali polako će se sve vratiti u normalu."

Što se tiče želja, Srna želi a klub bude zadovoljan njegovim radom.

"Želim da Šahtar bude zadovoljan mojim radom. Moje ambicije vezane su uz Šahtar i prekrasan napadački nogomet. Bit ću iskren sa svima oko svoje budućnosti u nogometu, vidjet ćemo je li to posao trenera ili neka druga uloga. Znam da imam puno iskustva u nogometu, ali kao trener sam još mlad i moram puno toga naučiti."

#ostanitedoma

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!