Rukomet

Dujšebaev: 'Nakon što u Vardaru nije plaćen pa se i ovdje odriče dijela novca, tko bi Karačiću zamjerio odlazak'

Mihaela Bradovski • utorak, 05.05.2020.
Dujšebaev: 'Nakon što u Vardaru nije plaćen pa se i ovdje odriče dijela novca, tko bi Karačiću zamjerio odlazak'
Foto: Pixsell

Talant Dujšebaev priznaje kako bi u nekom scenariju Kielce mogao ostati bez svojih najskupljih igrača, a među njima i Igora Karačića...

Kielce je jedan od pogođenijih klubova u ovoj pandemiji koronavirusa. Klub već neko vrijeme ima problema s financijama, sada je ostao i bez nokaut faze Lige prvaka gdje je mogao nešto zaraditi stoga se išlo na smanjenje plaća i postignut je dogovor da se svi odreknu 25 posto prihoda.

"Ako sve bude prema planu, trebali bi se vratiti treninzima 19. srpnja. Bit će sigurno problema, dečki rade kod kuće, ali ne znamo kako će to izgledati na terenu", kaže Talant Dujšebaev.

Dujšebaev je negirao dolazak Didiera Dinarta kao pomoćnog trenera, nekako se čini da se za tu ulogu priprema Krzysztof Lijewski koji razmatra igranje još jedne sezone.

Dujšebaev ne odbacuje mogućnost prodaje ili posudbe nekih od glavnih zvijezda kao vatrogasnu mjeru.

"Ako ne bude Lige prvaka što je mogućnost, neću trebati sve igrače i onda bi mogli prodati ili posuditi Andyja Wolfa, Igora Karačića ili Alexa Dujšebaeva. Ako Karačić koji nije plaćen 18 mjeseci u Vardaru dođe ovdje i ponovno se mora odreći dijela primanja, nitko ga ne bi mogao kriviti za bilo što ako mu neki drugi klub ponudi bolje uvjete. Ovo je samo primjer, ne bih htio da ispadne priča kako Igor odlazi jer se o tome uopće nikada nije razgovaralo."

Isto tako i Dujšebaev bi mogao napustiti klub. "Imam puno ponuda, moram ih dobro razmotriti i vidjeti želim li ostati ili promijeniti klub. Financijski moćni klubovi napast će one slabije i bit će to kao u zakonu džungle. Već znamo da su neki klubovi pristupili našim igračima i ponudili im više nego što im mi možemo ponuditi."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!