Rukomet

Ašanin: 'Stvarno nemam ideju kako će sve izgledati kada preselimo u dvoranu'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.05.2020.
Ašanin: 'Stvarno nemam ideju kako će sve izgledati kada preselimo u dvoranu'
Foto: Pixsell

Rukomet je u nedavnom istraživanju proglašen uz odbojku za najrizičniji sport i ne treba očekivati da će se tako brzo dopustiti treninzi s kontaktom. Svjestan je toga i Matej Ašanin...

Na novi sistem rada privikavaju se i rukometaši PPD Zagreba koji još nisu na parketu već na travi, na igralištu Trešnjevke odmah pokraj Kutije šibica.

"Neobično je, bez rukometa smo, a neće ga uskoro niti biti. Ovo je samo da malo promijenimo okruženje, radimo puno na fizici i nadamo se da će barem uskoro dvorana biti otvorena. U Njemačkoj se počelo s radom u dvorana, ali nakon svakog treninga kompletne se dezinficiraju. Mi se ovako snalazimo, bolje išta nego ništa", kaže Ašanin za Sportske novosti.

Od svih ovosezonskih natjecanja ostala je "živa" još samo SEHA liga.

"Ostao je taj Final Four i bilo bi dobro da nakon stanke ponovno imamo to kao cilj. Radit ćemo do kraja svibnja pa predahnuti do daljnjeg. Stvarno nemam ideju kako će to sve izgledati. Ne možemo dezinficirati loptu nakon svakog dodavanja ili igrače nakon svakog kontaktaMeni to nije problem jer nisam u kontaktu s nikim, li rukomet je takav sport."

Što se tiče sljedeće sezone, Ašanin će minute dijeliti s novim vratarem.

"Ristanović odlazi, ali dolazi Jandrić. Rašo je iskusan i dobro smo surađivali, znao je stati na loptu i smiriti situaciju, dobro je branio u Zagrebu. Jandrić je mlađi, veliki potencijal i mislim da ćemo s Jovićem odrađivati dobar posao."

Ašanin je uvjeren kako će Zagreb sljedeće sezone biti bolji i kvalitetniji nego ove sezone.

"Dolaze i Matanović, Burić i Mlakar, ali najvažnije je to što smo s Vujovićem postavili obranu, a sada ćemo dobiti i na širini. Mislim da ćemo biti bolji i konkurentniji nego ove sezone te da nas čekaju dobre vijesti u Ligi prvaka."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!