Košarka

Simon oduševljen Shaneom Larkinom: 'On je zalutao u Euroligu'

Branimir Korać • četvrtak, 07.05.2020.
Simon oduševljen Shaneom Larkinom: 'On je zalutao u Euroligu'
Foto: Pixsell

Jedan od gubitnika prekidom sezone je Anadolu Efes koji je dominirao Euroligom, a kako tvrdi i Kruno Simon, pitanje je u kakvoj će formi biti nakon povratka...

Krunoslav Simon uživa u Istanbulu gdje je već starosjedioc i jedan od ključnih igrača momčadi. Efes ove sezone izgleda sjajno i sigurno je jedan od onih kojima nije dobro sjeo ovaj prekid.

"Žao nam je, imamo kemiju, igramo sjajno od početka i uživamo što se vidi i po rezultatu i po igri. Čak i ako se bude završavala Euroliga, nitko nam ne garantira da ćemo se vratiti u takvoj formi. Ako se bude i igraklo, bit će to više zbog TV prva i sponzora", kaže Simon za Sportklub.

Efes se počeo dizati prošle sezone, novi igrači su se uklopili, a Shane Larkin je eksplodirao.

"Cilj nam je bio ulazak u play-off Eurolige, ali onda je u veljači Shane ušao u to svoje ludilo koje još uvijek traje i shvatili smo koliko smo kvalitetni. Ove sezone smo u gostima svladali Real, CSKA, Fenerbahče i Barcelonu, a to su rijetki uspjeli."

Simon ističe koliko uživa igrati s Larkinom i Micićem u isto vrijeme.

"Tu sam ja onda u najboljoj poziciji. Svaki trener svoje glavne obrambene adute stavi na njih dvojicu, a meni ostane više prostora. Odlično se nadopunjujemo i to je naša snaga i uvijek osjetimo kada je netko u ritmu pa igramo na njega."

Larkin je posebna priča, izgleda nezaustavljivo.

"Na treningu to ne možeš vidjeti jer ne igra punom snagom, trener nam pusti malo zraka jer ima mnogo utakmica i putovanja. I Shane ima neki svoj balans, ali kada je lopta kod njega, vidiš kakav je igrač. Ponekad se i ja iznenadim kada vidim na utakmici što radim, pomislim kako je to nemoguće. Ako ne znaš što napraviti, daj mu loptu i izmislit će, on je igrač koji je zalutao u Euroligu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!