Automoto

Sebastian Vettel odlazi iz Ferrarija na kraju sezone, pukli pregovori o produženju

Matej Kačan • utorak, 12.05.2020.
Sebastian Vettel odlazi iz Ferrarija na kraju sezone, pukli pregovori o produženju

Krajem sezone 2020. iz Ferrarija bi trebao otići četverostruki F1 prvak Sebastian Vettel kojem ističe ugovor, dok su pregovori o novom propali na smanjenju ugovora...

Sve je izglednije kako samo službena objava nedostaje kako bi definitivno mogli reći da Sebastian Vettel krajem sezone 2020. više neće biti član Ferrarija. Pregovori između trofejne momčadi 32-godišnjeg vozača su prekinuti, a kao Vettelova zamjena se spominje McLarenov Carlos Sainz.

Moguća je tako zamjena vozača jer Vettel osim McLarena i nema nekih izglednijih opcija. I Mercedes i Red Bull su jasno dali do znanja kako vjeruju svojim vozačkim parovima te da neće mijenjati postave pa bi četverostruki prvak mogao i u mirovinu ako ne nađe adekvatan angažman.

Vettel je mjesecima govorio kako bi u Ferrariju htio ostati i duže od tekućeg ugovora, ali su pregovori navodno pukli na znatno smanjenoj plaći koju su Talijani nudili Vettelu da ostane uz Charlesa Leclerca. Nijemac danas nije isti vozač kao prije pet godina kad je iz Red Bulla dolazio u Ferrari nakon rijetko viđene dominacije.

Tada je zamijenio Fernanda Alonsa nakon što je od 2010. do 2013. osvojio četiri naslova u nizu, ali u Ferrariju nije uspio vratiti titulu najboljeg vozača na svijetu. Blizu je stigao 2017. i 2018., ali su oni najveći uspjesi izostajali. Tako je dolaskom Leclerca Vettel izgubio mjesto prvog vozača, ali se Nijemac očito ne slaže s financijskim uvjetima ugovora koji bi odgovarao slabijem renomeu.

Leclerc je 2019. po svemu nadmašio svog momčadskog kolegu koji je u sezonu ušao kao izraziti vozač broj jedan, a frustracije i trzavice su kulminirale u predzadnjoj utrci u Brazilu kad je došlo do sudara između dva Ferrarija. Tako će Vettel ući u svoju posljednju sezonu s Ferrarijem, ako se ona uopće održi, u Austriji petog srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!