Nogomet

Belgijci i službeno prekinuli prvenstvo, Club Brugge postao prvak

Matej Kačan • subota, 16.05.2020.
Belgijci i službeno prekinuli prvenstvo, Club Brugge postao prvak

Usprkos raznim pritiscima iz Europe i želja da se nacionalna prvenstva odigraju do kraja, Belgija je svoje nogometne lige prekinula te je po 16.put prvakom postao Club Brugge...

Nakon što je belgijska premijerka Sophie Wilmes ranije u svibnju najavila nastavak suspenzije svih sportskih natjecanja do 31. lipnja, bilo je za očekivati da će se belgijsko nogometno prvenstvo ipak trajno prekinuti.

To se i dogodilo u petak te je priznata trenutna tablica Jupiler lige po kojoj je nakon 29 odigranih kola prvi Club Brugge imao čak 15 bodova prednosti ispred Genta. To je dovoljna zaliha da se klub iz Bruggea po 16. put proglasi prvakom Belgije.

Do kraja regularnog dijela sezone je ostalo još jedno kolo, a onda bi uslijedilo doigravanje za prvaka. Brugge će tako u skupine Lige prvaka, dok će Gent u kvalifikacije za isto natjecanja. Posljednji Waasland s tek 22 boda ispada u drugu ligu.

Objavljeno je i da će se pokušati organizirati finale Kupa između Bruggea i Antwerpa u terminu između tog 31. lipnja i 3. kolovoza što je rok koji je UEFA postavila za završetak nacionalnih natjecanja jer već 7. kolovoza kalendarski kreće nova sezona, a tada bi se trebala i završiti tekuća sezona Lige prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!