Košarka

Repeša kandidat za preuzimanje Fortituda iz Bologne

Matej Kačan • petak, 22.05.2020.
Repeša kandidat za preuzimanje Fortituda iz Bologne

Ako Fortitudo iz Bologne ne produži vjernost svom trenutnom treneru Antimu Martinu, jedan od glavnih kandidata za povratak u bolonjski klub je i hrvatski trener Jasmin Repeša...

Kako prenose talijanski košarkaški mediji, Jasmin Repeša mogao bi se i po peti put vratiti kao trener u Serie A. Naime, Fortitudo iz Bologne ima još godinu dana ugovora s trenerom Antimom Martinom, ali postoji klauzula da klub iz ugovora može izaći do 15. lipnja.

U tom slučaju je Repeša jedan od glavnih kandidata za preuzimanje kluba, a to bi mu bio povratak u Fortitudo koji je vodio od 2002. do 2006. te je osvojio naslov 2005. Osim Fortituda, Repeša je u Italiji vodio i Benetton, Lottomaticu iz Rima te Armani Milano. Posljednji klub koji je bivši hrvatski izbornik vodio je bila podgorička Budućnost.

Martino je s Fortitudom učinio velike uspjehe te je klub vratio u Serie A, a uspio je izboriti i nastup u Fibinoj Ligi prvaka sljedeće sezone, ali s klubom ima nesuglasice iz prošlog prijelaznog roka koje još nisu riješene te bi moglo doći do razlaza.

Trenutno su istaknuti članovi Fortituda i mogući Repešini budući igrači Pietro Aradori i Daniele Cinciarini koji su i česta lica u talijanskoj reprezentaciji, a u sezoni 2018/19 je za bolonjski klub nastupao i Rok Stipčević. On ima ugovor na 1+1 godinu te bi u Bologni mogao ostati još godinu dana.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!