Nogomet

LASK kažnjen zbog treninga mimo pravila, skliznuo na drugo mjesto

Matej Kačan • četvrtak, 28.05.2020.
LASK kažnjen zbog treninga mimo pravila, skliznuo na drugo mjesto

Austrijski prvoligaš LASK iz Linza kažnjen je oduzimanjem šest bodova zbog kršenja pravila oko koronavirusa. Klub iz Linza je održavao treninge tijekom zabrane te je oduzimanjem bodova pao na drugo mjesto...

Koronavirus u nogometu donosi mnoge presedane pa je tako i kazna za austrijski LASK prva od svoje vrste. Prvoligaš iz Linza je prije dva tjedna održavao normalne treninge, ali je tada još bilo dopušteno treniranje samo u malim skupinama.

Zato je Linzu oduzeto 12 bodova, ali se po pravilima austrijske lige na kraju prvog dijela sezone bodovni konto dijeli na pola, kao i liga te se igraju lige za prvaka i ostanak. Tako je konačna LASK-ova kazna šest bodova.

LASK je prije kazne imao 27 bodova, tri više od Salzburga. Tako je sada Red Bull prvi, dok momčad iz Linza treba ostvariti pobjedu viška da bi se poravnala na vrhu. Također, LASK je kažnjen i sa 75 tisuća eura.

Do kazne je došlo nakon što su druge ekipe u ligi primile video treninga iz Linza te su LASK prijavile nadležnima. Austrijska liga se vraća 2. lipnja, a LASK ima 10 kola za vratiti prvo mjesto koje je držao prije pauze i kazne.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Matija728.05.2020. u 22:25
    Cujes 6 bodova kazne jer su trenirali normalno. Dobro da ih nisu izbacili iz lige za ovakav zlocin
    Matija7