Nogomet

Puclin asistent u remiju Poltave, nogometu se vratio i Srnin Šahtar

Matej Kačan • nedjelja, 31.05.2020.
Puclin asistent u remiju Poltave, nogometu se vratio i Srnin Šahtar
Foto: Pixsell

Zadnji vikend srpnja je obilježio i povratak ukrajinskog nogometa pa su nastavljeni susreti u skupinama za prvaka i ostanak u Premier ligi, a asistenciju je u remiju Vorskle Poltave upisao David Puclin...

Drugog dana po povratku ukrajinskog nogometa na travnjake su zastupljeni bili i Hrvati na privremenom radu u toj zemlji. Hrvatska je u nedjelju imala dva predstavnika, i to po jednog na terenu i uz njega te u grupi za prvaka i ostanak.

Na terenu je u dresu Vorskle Poltave sedmi nastup upisao David Puclin koji je u ukrajinskog prvoligaša stigao u veljači iz Slaven Belupa. 27-godišnji je veznjak odigrao dvije sezone u Istri uz nastupe i za Goricu i Šibenik te je u Slavenu bio od 2017. do veljače 2020., a po povratku nogometu je upisao i asistenciju.

Vorskla Poltava - FC Lviv Rezultati uživo

Njegova Poltava je nastavila borbu za ostanak domaćim susretom protiv Lviva, a Puclin je u 13. minuti asistirao Ibrahimu Kaneu za vodstvo domaćina od 1:0. No na kraju su se bodovi podijelili jer je duboko u nadoknadi iz penala izjednačio Shina.

Poltava je ostala na 22 boda, tri više od zone ispadanja, a Puclin je odigrao svih 90 minuta. Za istu ekipu igra još jedno poznato ime s travnjaka HNL-a, Edin Šehić. 25-godišnji BiH branič je branio boje Zagreba i Hajduka, a u sudačkoj je nadoknadi upisao svoj deseti ovosezonski nastup na Vorsklu.

U grupi za prvaka je natjecanje nastavljeno velikim derbijem Šahtara i Dinama iz Kijeva. Darijo Srna je pomoćnik na klupi kluba iz Donjecka koji pobjedom od 3:1 ima veliku prednost od 16 bodova ispred svog velikog rivala iz glavnog grada.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Ukrajina, Premier liga:
Vorskla Poltava - Lviv 1:1
Šahtar - Dinamo Kijev 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!