Nogomet

Josip Tadić strijelac u pobjedi Suduve, Pušiću crveni karton

Matej Kačan • nedjelja, 14.06.2020.
Josip Tadić strijelac u pobjedi Suduve, Pušiću crveni karton
Foto: Pixsell

U četvrtom kolu litavske A Lige za prvaka je Suduva nastavila sjajnu formu 3:1 pobjedom kod Riteriaija, a jedan od pogodaka je zabio i hrvatski napadač Josip Tadić...

Sjajnu formu nakon povratka nogometa u Litvi nastavlja pokazivati Suduva koja je nanizala tri pobjede te ukupno u Ligi A za prvaka Litve broji četiri pobjede u isto toliko susreta. Najnoviji trijumf je stigao s 3:1 kod Riteraija, a obol pobjedi su dali i Hrvati.

Prva momčad na tablici je u prvih 11 startala s čak četiri Hrvata, a najupečatljiviji je ostao Josip Tadić. Veteran s iskustvom iz Osijeka, Rijeke, Bayer Leverkusena, Dinama, Zadra i ostalih jesen svoje karijere provodi u Litvi, a protiv Riteriaija je postigao drugi gol u tri susreta nakon pauze.

Tadić je zabio treći pogodak za 3:0 u 63. minuti, a osim njega se istaknuo još jedan Hrvat, ali na nešto negativniji način. Domagoj Pušić je morao ranije na tuširanje nakon što je dobio drugi žuti karton u 69. minuti pa je Riteriai s igračem više smanjio u 79. minuti.

Osim Tadića i Pušića, za pobjedničku su momčad nastupili i Kardum na golu te stoperski veteran Švrljuga koji je sudjelovao u dva pogotka.

Litva, Liga A, 4. kolo:
Riteriai - Suduva 1:3

FOTO: Filip Brala/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!