Košarka

Barcelona se odvojila na vrhu grupe A, Tomić ubacio osam poena

Matej Kačan • ponedjeljak, 22.06.2020.
Barcelona se odvojila na vrhu grupe A, Tomić ubacio osam poena

Treće kolo u skupini A završnice ACB Endesa lige je obilježio susret dvije dosad neporažene ekipe. Barcelona je s 81:75 svladala Baskoniju te se s tri pobjede odvojila na vrhu tablice...

Nakon trećeg kola završnice Endesa lige u skupini A imamo samo jednu momčad s tri pobjede, ali i s tri poraza. Barcelona je u posljednjem susretu dana u derbiju grupe svladala euroligaškog kolegu Baskoniju, dok je Bilbao upisao prvu pobjedu protiv Tenerifea.

Jako dobro je Barcelona krenula u susret pa nakon prvih deset minuta ima 20:11, a u drugoj razlika ide i preko 10 poena, ali se Baskonia vraća 12:2 serijom te uvodi susret u egal. Do kraja poluvremena se momčadi izmjenjuju u vodstvu, a to se nastavlja i u trećoj dionici u kojoj su Baskijci ipak nešto bolji.

I prva polovica posljednje četvrtine pripada Baskoniji koja radi pet razlike, ali nakon toga slijedi 20:6 serija koja minus Barcelone pretvara u devet razlike viška. Tu je susret bio prelomljen jer je Baskoniji preostalo tek dvije minute što je iskorišteno tek za smanjenje rezultata do konačnih 81:75.

Barcelonu je s 15 poena i sedam dodavanja vodio Adam Hanga, a Mađaru se s 13 poena pridružio Nikola Mirotić. Ante Tomić je ubacio osam poena (4/8 iz igre) uz tri skoka za 23 i pol minute na terenu, a poražene je s 26 poena vodio Shavon Shields.

U derbiju začelja je Bilbao ipak pokazao da je bolja ekipa od Tenerifa te se brzo oporavio od poraza u produžetku od Joventuta. Baskijci su vodili kroz cijeli susret, a do osjetne prednosti su došli serijom pred kraj treće dionice. Sve je završilo sa 8:70 za Bilbao koji je sad na 1-2, dok je Tenerife na 0-3.

Po 13 su kod pobjednika zabili Rafa Martinez i Rousselle, dok su 10 dodali Emir Sulejmanović i Ben Lammers. Kod Tenerifea je s 22 poena usamljen ostao Nick Zeisloft.

U susretu sredine između Joventuta i Unicaje je svakom protivniku pripalo po poluvrijeme, a Unicaja je bila te sreće i znanja da je bila bolja u svemu nakon 18. minute. Minimalno vodstvo na poluvremenu je podebljano u nevjerojatno efikasnoj četvrtoj dionici gdje je ukupno palo 70 poena, a podijelilo se na 37:33 u korist momčadi iz Malage koja je slavila s 98:89.

Sjajan je kod pobjednika bio Axel Bouteille s 28 poena u manje od 24 minute, a 15 je dodao Dario Brizuela. Kod Joventuta je po običaju najbolji bio slovenski snajper Klemen Prepelič kojeg se posljednjih dana povezuje s povratkom u ABA ligu u dres Crvene zvezde.

ACB liga završnica, 3. kolo:
Joventut - Unicaja 89:98
Tenerife - Bilbao 70:78
Barcelona - Baskonia 81:75

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!