Nogomet

Arjen Robben prekinuo mirovinu i vratio se u matični klub

Matej Kačan • nedjelja, 28.06.2020.
Arjen Robben prekinuo mirovinu i vratio se u matični klub
Foto: Kristijan Komarica

Legendarni nizozemski nogometaš Arjen Robben je s 36 godina odlučio prekinuti svoju zasluženu nogometnu mirovinu i još jednom odjenuti dres svog matičnog kluba, nizozemskog Groningena...

Ljubitelji sporta u Groningenu sigurno mogu biti zadovoljni vijestima iz svojih klubova ovih dana. Nakon što je košarkaški klub dobio zvučno pojačanje u vidu bivšeg NBA igrača Damjana Rudeža, nogometni klub iz tog grada je predstavio veliko pojačanje - Arjena Robbena.

36-godišnji Robben je u igračku mirovinu otišao u svibnju 2019., a predstavnici njegovog matičnog kluba su se sreli s njim gotovo odmah. Ti prvi pregovori su propali, ali se ideja opet pojavila prije mjesec dana, a ovoga puta je uspjelo.

Predstavnici Groningena su se svojski potrudili pa su u svoju prezentaciju Robbenu ubacili i video isječke iz "Last Dancea", dokumentarca o Michelu Jordanu kombinirano s trenucima iz Robbenove karijere, a legendarni je krilni napadač očito bio vrlo zadovoljan tom prezentacijom.

Potpisao je jednogodišnji ugovor s klubom za koji je profesionalno debitirao sa 16 godina prije odlaska u PSV, a onda i Chelsea, Real i Bayern. Sad se, 20 godina poslije, vraća. Robben je navodno ostao u dobroj formi jer se pripremao za istrčavanje maratona u Rotterdamu koji je zbog koronavirusa odgođen s travnja na listopad.

"Ovdje sam da pomognem klubu. To možete učiniti pokazivanjem pravog stava. Nema što za izgubiti i ulazim u ovaj izazov s pozitivnim stavom da ću pokušati to iskoristiti na najbolji mogući način. Nemam ciljeve, sve može završiti za mjesec dana ili potrajati dvije godine", kazao je Robben koji je u mirovinu otišao poprilično rano za pojmove modernog nogometa pa sigurno ima još goriva u spremniku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!