Vodeni sportovi

Bajić za Sportnet: 'Jadran je izuzetno težak i zahtjevan protivnik, pokazao je to u prvenstvu i Ligi prvaka'

Branimir Korać • utorak, 30.06.2020.
Bajić za Sportnet: 'Jadran je izuzetno težak i zahtjevan protivnik, pokazao je to u prvenstvu i Ligi prvaka'
Foto: Pixsell

Kreće polufinale doigravanje PH u vaterpolu. Mladost u Zagrebu dočekuje momčad Jadrana iz Splita, a Zoran Bajić očekuje puno teži posao nego protiv POŠK-a...

Mladost je odradila rutinski posao u četvrtfinalu doigravanja, svladala je POŠK bez ikakvih problema u dvije utakmice i sada kreće ono pravo.

S druge strane bit će POŠK-ov gradski rival Jadran kojeg Zoran Bajić iznimno cijeni.

"Jadran je izuzetno težak i zahtjevan protivnik, a pokazao je to i u prvenstvu i u Ligi prvaka još prije ove pandemije. Odlična su momčad, borbena, karakterna, nema što izgubiti i nema psihološko opterećenje. Međutim mislim da ako mi budemo pravi, da će onda i rezultat doći", kaže nam Bajić uoči ovog dvoboja koji će biti odigran u srijedu na Šaliti na otvorenom bazenu.

Protiv POŠK-a Bajić je dao priliku velikom broju mladih igrača koji su pokazali da se na njih može računati.

"Zadovoljili su. Uz rezultate i trofeje koje ganjamo, gledamo i kako pružiti priliku mladim igračima. Iskazujemo im povjerenje gdje god je to moguće, da im pružimo poticaj da budu još ozbiljniji i kvalitetniji. Još je tu nekoliko igrača koji nisu igrali u ovim susretima, ali će i oni svakako dobiti priliku. Cilj nam je da svi ti igrači danas-sutra budu sastavni dio naše zajedničke priče."

POŠK nije bio realan pokazatelj aktualne forme. Pandemija je ostavila traga, ali s vremenom bi se momčad trebala dizati.

"POŠK nije pokazatelj stanja u kojem se nalazimo, imali smo i nekoliko sparing utakmica s Primorjem i mislim da ćemo sutra i u naredna tri tjedna dobiti jasniju sliku gdje se nalazimo. Sve je poremećeno ovom pandemijom, ali u svakom slučaju mi ne bježimo od svojih ambicija i ciljeva."

Ono što je vrlo bitno za budućnost, gotovo kompletna momčad ostaje na okupu, a Zoran Bajić vodit će Mladost s klupe i naredne sezone.

"Potpisom ugovora nemam neko dodatno opterećenje, svi znate jako dobro da trenerima ugovor malo znači, važan je samo rezultat, u svakom slučaju morate biti pravi i dobro raditi svoj posao. Veliko mi je zadovoljstvo da su svi ti igrači produžili ugovore i zato je bilo lakše i meni razgovarati s klubom. Imamo visoke ambicije i za sljedeću sezonu."

FOTO: Miranda Čikotić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!