Vodeni sportovi

Marelja za Sportnet: 'Dogodilo nam se da smo baš u toj prvoj utakmici s Mornarom eksplodirali'

Branimir Korać • srijeda, 01.07.2020.
Marelja za Sportnet: 'Dogodilo nam se da smo baš u toj prvoj utakmici s Mornarom eksplodirali'
Foto: Pixsell

Solaris je dogurao do polufinala doigravanja hrvatskog prvenstva za vaterpoliste gdje za nagradu igra protiv Juga. Trener Marelja svjestan je razlike u kvaliteti te će ove utakmice iskoristiti da vidi kako se njegovi igrači snalaze i protiv ovakvih protivnika...

Vaterpolisti Solarisa odradili su sjajan posao u četvrtfinalu doigravanja i s dvije pobjede eliminirali su splitski Mornar. Na klupi više nije Joško Kreković koji je uspješno vodio momčad kroz drugu regionalnu ligu već ga je zamijenio Jure Marelja, inače njegov bliski suradnik svo ovo vrijeme.

Marelji je ovo u biti bio debi na klupi Solarisa, a odradio ga je na najbolji mogući način. Prva utakmica u Šibeniku bila je ključna, tu je domaćin slavio s 14:5 i već tada riješio pitanje polufinaliste.

"S Krekovićem sam cijelo vrijeme usko surađivao i kao pomoćnik imao potpunu slobodu. Jako sam dobro znao kakva smo momčad i uspio sam pronaći način kako mobilizirati igrače u kratkom razdoblju. Svo ovo vrijeme gađali smo formu za te prve utakmice koliko god smo mogli i dogodilo nam se upravo to da smo u toj prvoj utakmici kliknuli i eksplodirali", kaže Marelja.

Jug će biti neka druga priča, Dubrovčani su apsolutni favoriti u tim dvobojima.

"Nedavno sam razgovarao s ljudima iz kluba i nema nekog pritiska, nema da se nešto mora. Ove utakmice iskoristit ćemo da vidimo s čime ćemo baratati u budućnosti, da vidimo što će igrači napraviti i koliko mogu."

Ovo je iznimno zahtjevna i naporna sezona kojoj je kumovala pandemija koronavirusa. U biti momčadi su tek sada krenule s utakmicama i teško je procijeniti gdje se nalaze.

"Teško je na to odgovoriti. Ovo je vrlo specifično jer su nam to već treće pripreme u sezoni. Igrači sigurno zbog svega nisu na sto posto, ali nisu niti daleko od toga."

Što se tiče sljedeće sezone, bit će promjena, sigurno je da odlazi kapetan Vlahović kojeg je teško nadomjestiti.

"On već ima dogovoren klub za sljedeću sezonu i to će nam biti veliki hendikep. On je naš kapetan, ključan igrač i u bazeni i u svlačionici. Cilj će nam biti da ostane što više naših Šibenčana i da oni budu ti na kojima gradimo momčad. Naravno, kako će biti odlazaka, morat ćemo se u jednom trenutku i pojačati, ali to sve ovisi o budžetu s kojim ćemo raspolagati."

Danas će Šibenčani biti na velikom ispitu protiv Juga, a u tom susretu bit će oslabljeni.

"Idemo s dosta pomlađenom momčadi prema Dubrovniku. Sigurno ćemo biti bez Koprčine i Mudražije, a neće biti niti Tonija Šparade. Morat ćemo zagrabiti u mlađi kadar pa ćemo voditi trojicu mlađih juniora."

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!