Vodeni sportovi

Kobešćak za Sportnet: 'Ovo je uspjeh za Solaris i mi to poštujemo'

Branimir Korać • srijeda, 01.07.2020.
Kobešćak za Sportnet: 'Ovo je uspjeh za Solaris i mi to poštujemo'
Foto: Pixsell

Jug u polufinale doigravanja ulazi kao favorit protiv Solarisa i napravit će sve da taj status i potvrdi.

Četvrtfinale doigravanja protiv Galeba bilo je tek zagrijavanje. Jugaši su odradili "rasplivavanje", osjetili su igru i natjecateljski naboj, to je ono što im je nedostajalo protekla četiri mjeseca.

Makarani su imali problema s pripremama za nastavak sezone i to se osjetilo u bazenu. Jug je ionako bio favorit i s pola gasa upisao je dvije vrlo visoke pobjede.

Solaris će biti već drugačija priča. Šibenčani su kudikamo jači od Galeba, a pokazali su ozbiljnost s dvije pobjede protiv Mornara u četvrtfinalu, uz posebno impresivan nastup u prvoj utakmici koju su dobili čak s 14:5.

"U polufinalni dvoboj ulazimo kao favoriti, ali tu nas čeka momčad Solarisa koja je nakon završnice Kupa i u play-offu ušla među četiri najbolja i to oba puta protiv favoriziranog Mornara. To je za njih veliki uspjeh i to je nešto što i mi poštujemo. Očekujemo da će pokušati dati što jači otpor i na to ćemo se pokušati pripremiti", kaže nam Vjeko Kobešćak.

Galeb je apsolviran s ukupno 34 golova razlike i ne treba očekivati takvu razliku i protiv Solarisa. Na klupi Solarisa je bivši igrač Juga Jure Marelja koji zna kako se u Dubrovniku radi i priprema za svakog protivnika.

Kvaliteta je na strani Juga, ali bit će potreban ozbiljan pristup jer je Solaris već pokazao kako može iznenaditi.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!