Vodeni sportovi

Opuštanje skoro kobno za Mladost, Jug vrlo uvjerljiv protiv Solarisa

Branimir Korać • srijeda, 01.07.2020.
Opuštanje skoro kobno za Mladost, Jug vrlo uvjerljiv protiv Solarisa
Foto: Pixsell

Jug i Mladost stigli su do prednosti u polufinalnoj seriji hrvatskog prvenstva. Jugaši su bili uvjerljivi protiv Solarisa, a Mladost je ispustila visoku prednost protiv Jadrana, ali je na kraju ipak slavila...

Iako se Mile Smodlaka pribojavao dvoboja protiv Mladosti u Zagtrebu, može biti ponosan. Njegovi igrači upisali su tijesan poraz 13:12, a Zorana Bajića može brinuti nastup Mladosti u zadnjoj dionici kada je primila čak sedam golova i skoro dopustila potpuni povratak Jadranu.

Mladost je jako dobro krenula u utakmicu i povela sa 6:0 te je Jadranu prijetio težak poraz. Splićani ipak nakon toga vežu tri gola i malo smanjuju pritisak.

Mladost se još jednom odvojila na šest golova prednosti, imala je to vodstvo o pet minuta prije kraja kada je vodila 12:6 i ono što sigurno nije dobro je opuštanje koje je pomoglo Jadranu da napravi seriju 5:0 za samo tri i pol minute i tako dođe na gol zaostatka. Potpuni povratak ipak nije uspio i Mladost je povela u seriji pobjedom 13:12.

Četiri pogotka kod Mladosti postigao je Miloš Ćuk dok je tri dodao Konstantin Harkov. Kod Jadrana Anđelo Šetka zabio je četiri gola, a tri Ivan Krapić.

Problema nije bilo za Jug koji je izdominirao protiv oslabljenog Solarisa i lako ga je svladao 17:6.

Solaris je poveo s 2:0 da bi nakon toga uslijedila serija Juga 6:0, prednost je konstantno rasla, a do dvoznamenkastog vodstva domaćin je stigao već prije polovice četvrte dionice kada je poveo 15:5.

Sjajnu utakmicu odradio je Paulo Obradović sa šest golova i sto posto realizacije dok je tri gola dodao Loren Fatović. Solaris je imao šestoricu igrača s po jednim pogotkom.

Vaterpolo, polufinale PH:
Mladost - Jadran 13:12
Jug AO - Solaris 17:6

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Prvenstvo Hrvatske

polufinale

Jug AO17:6Solaris
Mladost13:12Jadran Split
Solaris6:16Jug AO
Jadran Split10:11Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!