Košarka

Slovenski snajper napušta Real, blizu prelaska u Valenciju

Matej Kačan • subota, 04.07.2020.
Slovenski snajper napušta Real, blizu prelaska u Valenciju
Foto: Pixsell

Slovenski košarkaš Klemen Prepelič napušta Real Madrid nakon isteka ugovora, a favorit za njegovo dovođenje je još jedan španjolski euroligaš, Valencia...

Sjajni slovenski šuter Klemen Prepelič ovog će ljeta napustiti Real Madrid od kojeg se već i oprostio na društvenim mrežama. Slovenac je ovu sezonu proveo na posudbi u Joventutu iz Badalone nakon što se u Madridu nije uspio nametnuti.

Kao jedna od potencijalnih destinacija za Prepeliča se spominjao i Fenerbahče kojeg je preuzeo Igor Kokoškov koji Prepeliča poznaje iz slovenske reprezentacije s kojom su zajedno osvojili Eurobasket 2017., ali je šuter ipak bliže ostanku u Španjolskoj.

Očito mu je primamljiviji zov minuta i ovlasti u Valenciji koja također nastupa u Euroligi, jer španjolski novinari tvrde da je Prepelič odbio veći ugovor u Fenerbahčeu. Za njega se interesira još i Zenit, ali bi Valencia trebala biti gotovo pa sigurna nova destinacija.

27-godišnji bek šuter je ove sezone u Eurokupu bilježio 17 poena i četiri asistencije za 26 minuta u prosjeku u dresu Joventuta, dok je u Realu sezonu prije imao tek devet minuta u prosjeku za 3.8 poena i 1.7 asistencija.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!