Automoto

Valtteri Bottas odnio pobjedu u Austriji, Lando Norris s McLarenom na postolju

Branimir Korać • nedjelja, 05.07.2020.
Valtteri Bottas odnio pobjedu u Austriji, Lando Norris s McLarenom na postolju

Održana je prva utrka sezone Formule 1, a prvi pobjednik u novoj sezoni je Valtteri Bottas. Bottas je slavio ispred Charlesa Leclerca i iznenađujućeg Landa Norrisa...

Sjajna uvertira u ovu krnju sezonu Formule 1! Prva utrka u Austriji donijela je dramu, a Valtteri Bottas odnio je pobjedu ispred Charlesa Leclerca u Ferrariju te Landa Norrisa u McLarenu.

Samo 11 vozača uspjelo je izgurati utrku do kraja, dosta odustajanja uglavnom zbog kvarova na što se i upozoravalo da bi mogao biti problem u prve dvije utrke u Austriji.

Prvi koji je odustao bio je Max Verstappen koji je imao velike planove, ali već u 11. krugu bolid je otkazao i Nizozemac je završio utrku. Bio je to uvod u seriju odustajanja, otpadali su Ricciardo, Stroll, Magnussenu su otkazale prednje kočnice, Grosjean i Russell također su otpali, Kimiju Raikkonenu puknuo je prednji ovjes, a otpao je i Kvjat.

Osim Verstappena čiji je kraj bio veliko razočaranje u pogledu zanimljivosti utrke, jedan od važnijih trenutaka utrke bio je i kraj za Albona koji je vozio sjajno, hrabro je napao Lewisa Hamiltona, prošao ga s vanjske strane, ali onda stražnjim kotačem pogodio u prednji Hamiltonov i potpuno pao u poretku te uskoro odustao.

16 kugova prije kraja Bottas je uhvatio Hamiltona na spavanju nakon izlaska safety cara, Albon se uoči trećeg pojavljivanja sigurnosnog automobila utaborio na treće mjesto otkud je devet krugova prije kraja napao Hamitlona, ali na već opisani način ostao bez prolaza.

Hamilton je kasnije dobio pet sekundi kazne zbog incidenta s Albonom i tih pet sekundi uzelo mu je mjesto na postolju. Norris je u pravo vrijeme odvezao najbolji krug i prestigao vremenom Hamiltona.

Dva velika iznenađenja u Austriji, Leclerc na drugom mjestu s bolidom koji je izgledao dosta loše do ove nedjelje te Norris u McLarenu koji je prvi put došao do postolja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!