Nogomet

Štimac će s reprezentacijom Indije trenirati u Hrvatskoj?

Matej Kačan • utorak, 07.07.2020.
Štimac će s reprezentacijom Indije trenirati u Hrvatskoj?
Foto: Pixsell

Igor Štimac i njegova reprezentacija Indije mogli bi svoj trening kamp pred kvalifikacijske utakmice u listopadu i studenom odraditi u Hrvatskoj zbog situacije oko koronavirusa u Indiji...

Prema navodima portala Goal, reprezentacija Indije i njezin izbornik Igor Štimac mogli bi pripreme za svoje kvalifikacijske utakmice za SP 2022. u listopadu i studenom odraditi u Hrvatskoj, ako se situacija s koronavirusom u Indiji ne popravi do tada.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker je navodno svom indijskom kolegi Prafulu Patelu poslao pismo u kojem izražava svoju spremnost da pomogne reprezentaciji u pripremama za nadolazeće utakmice. HNS bi osigurao siguran prijem za goste, a organizirao bi i prijateljske utakmice za Indiju.

Indija je u jako teškoj situaciji i tamo je i dalje na snazi 14 dana samoizolacije za svako putovanje među saveznim državama, a međunarodna putovanja su zabranjena, ali bi savez razmotrio mogućnost reprezentativnog kampa i priprema u inozemstvu ako se situacija popravi. Trenutno je plan kamp imati u Odishi jer je utakmica protiv Katara u obližnjem Bhubaneswaru.

Indija u skupini E azijskih kvalifikacija za SP 2022. ima tri remija iz pet susreta te je bez pobjede, a u posljednjoj je utakmici izgubila od Omana s 1:0. Katar je prvi u grupi s 13 bodova, a Katar je drugi s 12 i prva sljedeća utakmica Indije je na rasporedu osmog kolovoza baš protiv Katara, a onda je na rasporedu susret s Bangladešom 12. studenog te s Afganistanom 17. studenog.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ivo Krečak07.07.2020. u 08:55
    Štico štos opet dokazuje da je veliki domoljub. Spašava nam sezonu
    Ivo Krečak