Košarka

Gjergja: 'Imam ambicija dokazati se na višoj europskoj razini ili čak u NBA ligi kao pomoćnik'

Branimir Korać • utorak, 07.07.2020.
Gjergja: 'Imam ambicija dokazati se na višoj europskoj razini ili čak u NBA ligi kao pomoćnik'
Foto: Pixsell

Dario Gjergja radi sjajan posao u Belgiji gdje je dobio petogodišnji ugovor u Oostendeu i zasjeo na klupu reprezentacije s kojom je već skinuo i Litvu...

Hrvatski stručnjak Dario Gjergja s Oostendeom je potpisao petogodišnji ugovor, a klubu je dosad donio devet osvojenih naslova prvaka.

"Osim što s ovim ugovorom imam određenu sigurnost, bilo mi je bitno dogovoriti i razumnu odštetu u slučaju raskida na kraju sezone. Sve sam to dobio, dobio sam u ugovor i da klub nema pravo raskida", kaže Gjergja kojeg u Oostendeu obožavaju, a kako i neće nakon svih silnih titula koje mu je donio.

Gjergja je imao dovoljno ponuda, ali ipak je odlučio produžiti ugovor i ostati u Belgiji.

"Najbliži sam ranije bio Cedeviti gdje sam već s ljudima sve dogovorio, ali gazda mi je rekao da ne mogu ići. Imao sam i ove sezone ponuda, jednu jako dobru iz Francuske, ali moji iz kluba su došli s vrlo korektnom ponudom i odlučio sam ostati", kaže Gjergja za Sportske novosti.

Osim što vrlo uspješno vodi Oostende, Gjergja ima dosta uspjeha i u reprezentaciji Belgije s kojom je upisao i zvučnu pobjedu protiv Litve.

"Od 21. do 29. srpnja imat ćemo kamp na kojem će biti 24 reprezentativca kako bi nastavili raditi gdje smo počeli prošle sezone. Neće doći samo Sam van Rossom i Quentin Serron koji će se pojaviti na tri dana kako bi pomogli u jačanju kulta reprezentacije. Želja nam je plasirati se na Eurobasket i to ne krijemo od početka. Imamo samo četvoricu starijih od 30 godina, a od ovih koji će biti na kampu, s njih tri četvrtine sam radio u klubu."

Za sljedeću sezonu očekuje se dolazak i talentiranog Marija Nakića kojeg će posuditi madridski Real.

"Mario Nakić nam dolazi na posudbu i to smo već dogovorili, smatram da je to veliki uspjeh za nas jer uz trojicu mladih igrača koje imamo bit će i Nakić, tu su još i Belgijci koje imamo te uz jedno ili dva pojačanja pod košem možemo imati dobru momčad. Jako nam je važna Liga prvaka u kojoj ćemo imati dovoljno jakih utakmica koje će nam pomoći u razvoju."

"S obzirom na ograničen budžet i sve jeftiniju i mlađu momčad, a opet imamo odličan rezultat, ostaje mi i dalje jasna ambicija dokazivanja na višoj europskoj razini ili čak u NBA ligi kao pomoćnik."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!