Košarka

Kobe Bryant dobit će svoj mural u Križevcima, a Marko Tomas predvodi legende u revijalnoj utakmici

Sportnet • srijeda, 08.07.2020.
Kobe Bryant dobit će svoj mural u Križevcima, a Marko Tomas predvodi legende u revijalnoj utakmici

Marko Tomas, Ivan Tomas, Ivan Grgat, Filip Kašik, Darko Celovec i Ivan Šiprak glavna su imena koja će nastupiti na revijalnoj utakmici legendi u sklopu osmog izdanja turnira u uličnoj košarci Crosscity Buckets 2020. koji će se održati u subotu 7. srpnja na gimnazijskom igralištu.

Turnir koji se odvija pod sloganom ULICA, TO SMO MI od prošle godine igra se po službenim FIBA 3x3 pravilima na profesionalnoj podlozi s licenciranim sucima, a organizatori su odlučili dodatno privući publiku raznim sadržajima koji će obogatiti zabavni program za publiku. Muzički ritam i ulični štih turniru daje Mirzaisfab, osnivač koncepta Zagreb Social Club koji se bavi uličnom modom, glazbom i radom u zajednici te je ujedno i resident Swanky Monkey Gardena, a nakon finala, program se seli na veliku pozornicu Ljeta u dvorištu u Galeriji K2 gdje kreće službeni after party turnira od 00:30 sati.

Revijalna utakmica legendi bit će pravi sportski mamac za publiku i sve sportske zaljubljenike. Marko i Ivan Tomas braća su koja su obilježila hrvatsku košarku kao reprezentativci i igrači mnogih domaćih i velikih inozemnhi klubova, Ivan Grgat legendarni je centar Cibone s kojom je igrao Euroligu te je ujedno i bivši hrvatski reprezentativac, a domaće snage brane i košarkaši koji su obilježili lokalnu klupsku košarku Filip Kašik i Darko Celovec koji već godinama podržavaju turnir kao sponzori. Njima se pridružuje i Ivan Šiprak, ikona sjeverozapadne košarkaške scene koji je kao kapetan momčadi uveo klub Prigorje financije u prvu ligu.

"Trojke nećemo otkrivati, neka to ostane mamac za publiku koja će moći uživati u zabavnoj, ali vjerujemo i natjecateljskoj utakmici majstora loptanja pod obručima", najavio je Tomislav Maslić, jedan od organizatora turnira. Osim revijalne utakmice, organizatori pripremaju još jednu veliku novost, naime, na kotlovnici uz samo igralište, oslikavat će se mural u spomen na velikana svjetske košarke, tragično preminulog Kobe Bryanta. Mural se kreće izrađivati dan prije turnira u petak, a velika završnica priprema se upravo za vrijeme trajanja turnira kad će posjetitelji moći uživati u prekrasnoj uspomeni na jednog od najboljeg igrača košarka u povijesti te igre.

Mural će izrađivati akademski slikar Siniša Bovcon i Kruno Thorn koji su baš nedavno izradili i mural za poznatog hrvatskog reprezenativca Krunu Simona.

Svoj dolazak na turnir potvrdile su najbolje hrvatske momčadi ulične košarke, kao i reprezentacija Bosne i Hercegovine, a raspored će uskoro biti objavljen na službenoj FIBA aplikaciji. Sve dodatne upite možete poslati na mail: [email protected], putem mobitela (+385915796465 – Dejan Hrlec), a sve novosti i redovita javljanja možete pratiti pute Facebook stranice turnira: https://www.facebook.com/CrosscityBuckets/.

Organizacijski odbor Dejan Hrlec, Tomislav Maslić, Admir Sinani i Ivan Mušlek pobrinuo se za najveće sportsko-zabavno događanje na otvorenome, a turnir organizira udruga P.O.I.N.T uz udrugu KVARK koja će osigurati tehničku podršku tijekom turnira i after party u Galeriji K2 u sklopu programa Ljeto u Dvorištu.

FOTO: Igokea, Nenad Vuruna

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!