Vodeni sportovi

Primorje i Mornar u borbi za peto mjesto Prvenstva Hrvatske

Jan Šneler • srijeda, 08.07.2020.
Primorje i Mornar u borbi za peto mjesto Prvenstva Hrvatske

U uzvratnim susretima razigravanja za borbu od petog do sedmog mjesta Prvenstva Hrvatske, pobjede su ostvarili Primorje i Mornar te idu u razigravanje za peto mjesto...

Završnica vaterpolske lige u punom je jeku, a doznali smo i dvije momčadi koje će se boriti za peto mjesto. Iako je to bilo jasno i nakon prvih susreta, pobjedama u uzvratu, Primorje i Mornar prošli su u doigravanje za peto mjesto.

Nakon velikog slavlja u prvom ogledu, Primorje je nastavilo sa sjajnom predstavom i u uzvratnom susretu gdje je rezultatom 23:7 svladalo POŠK. Sve je bilo riješeno već u prvoj četvrtini koju je Primorje dobilo s 5:0.

U nastavku je prednost Riječana samo rasla da bi se konačno zaustavili na velikih +16. Najbolji je kod Primorja bio Niko Čubranić sa šest golova, dok je za POŠK četiri pogotka postigao Jerko Penava.

Nešto napetije, ali ne da bi utjecalo na konačni ishod, bilo je u ogledu Mornara i Galeba. Mornar je slavio s 13:12, ali je na poluvremenu imao prilično ugodnih 8:5 i jasnu situaciju.

Galeb je nešto kvalitetnije odigrao posljednju četvrtinu (3:5), ali to je bilo dovoljno samo za pristojniji poraz. S tri pogotka Mornar su predvodili Slavko Ćalić i Domagoj Butić. Kod Galeba, četiri gola postigao je Luka Kaleb.

Primorju i Mornaru predstoji borba za peto mjesto. Prvi susret odigrat će se 15. srpnja, a uzvrat će biti tjedan dana kasnije. Što se tiče poraženih, oni idu u borbu za sedmo mjesto. Ti susreti bit će odigrani istog dana kao i ovi za petu poziciju.

Prvenstvo Hrvatske, razigravanje od 5. do 7. mjesta: Primorje - POŠK 23:7 (11:1)
Mornar - Galeb 13:12 (15:5)

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!