Nogomet

Uzvrati osmine finala Lige prvaka ipak na domaćim stadionima

Matej Kačan • četvrtak, 09.07.2020.
Uzvrati osmine finala Lige prvaka ipak na domaćim stadionima

Pritisak najvećih europskih klubova ipak je urodio plodom pa će uzvratni susreti osmine finala Lige prvaka u onim parovima koji nisu svoje odigrali biti na rasporedu na domaćim stadionima klubova...

Druga četiri para koja su u osmini finala Lige prvaka preostala za rješenje ipak će se odigrati na domaćim stadionima klubova. Iako je UEFA htjela sve prebaciti na neutralnu lokaciju, pritisak najvećih europskih klubova je urodio plodom pa će svi imati isti tretman, a na neutralnu lokaciju se ide od četvrtfinala.

Najviše su se žalili Manchester City i Barcelona koji bi na svojim terenima trebali riješiti dvoboje s Real Madridom, odnosno Napolijem, a to su svakako željeli odraditi na svojim stadionima kako bi imali privilegiju domaćeg terena nakon prvih utakmica u gostima.

Isti tretman su dobili i parovi u Europskoj ligi koji nisu riješeni. Koronavirus je presjekao uzvrate osmine finala Lige prvaka na pola pa su svoje mjesto već osigurali PSG, Atletico, Atalanta i Leipzig.

Tako ćemo u Münchenu gledati uzvrat Bayern-Chelsea, u Barceloni će domaćin ugostiti Napoli, u Manchesteru će igrati City i Real, a u Italiji bi trebali igrati Juventus i Lyon. UEFA je ipak objavila da će se igrati na domaćim stadionima u zemljama gdje za to postoje uvjeti i nema samoizolacije nakon putovanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!