Košarka

Čavlović: 'S Rozićem smo dogovorili da preuzme ulogu sportskog direktora, preostaje još samo potpis'

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 14.07.2020.
Čavlović: 'S Rozićem smo dogovorili da preuzme ulogu sportskog direktora, preostaje još samo potpis'
Foto: Pixsell

Direktor Cibone Domagoj Čavlović o aktualnom stanju u klubu te o odluci o prelasku Marina Rozića s igračke uloge u stolicu sportskog direktora...

Kako to obično biva, srpanj je mjesec u kojem igrači pobjegnu na more na odmor (ovaj put izuzev Mate Vucića i Filipa Paponje koji se ne daju iz dvorane), a na upravi je da 'dela' i zajedno sa stručnim stožerom stvori respektabilnu ekipu. Kostur je tu, i to kakav. No, još uvijek nas čeka puno posla. Navijači su pak nestrpljivi, htjeli bi pojačanja što prije jer ove sezone Cibona itekako obećava.

Kakva je situacija s pojačanjima? Očekujemo li ubrzo neki potpis?

"Smatramo da smo napravili odličan posao formirajući kostur ekipe na koji sad moramo pažljivo nadodati igrače za ostale pozicije. Konstantno smo u razgovorima i pregovorima, naravno da nam je želja da to što prije završimo, ali ne želimo sad pod svaku cijenu brzati s odlukama", kaže Domagoj Čavlović.

Jesu li u kalkulacijama i domaća i strana imena?

"S obzirom da smo napravili kostur od domaćih, spremni smo ići i na opciju stranog imena ako ocijenimo da bi mogao pomoći u razvoju naših mladih igrača."

Nastavlja li kapetan Rozić sa svojim starim poslom, ili bi ga iduće sezone mogli gledati na poziciji sportskog direktora?

"Razgovarali smo prije petnaestak dana i priznao mi je da je vrijeme da okrene novu stranicu i prihvati se nove uloge koja bi bila i prirodan nastavak i formalizacija njegove uloge koju je obnašao negdje u pozadini i posljednje dvije godine dok je bio i igrač. Usmeno smo dogovorili da preuzme mjesto sportskog direktora, predstoji nam samo službeni potpis te priče po njegovom dolasku u Zagreb."

Postoji li igrač od prošle sezone s kojim još uvijek nije potpisan ugovor, a da se na njega računa? U prvom redu tu mislimo na Novačića, Bilinovca i Ramljaka…

"Naravno da postoji. Želja nam je da Bilinovac i Novačić nastave svoje putovanje s Cibonom. S Ramljakom nismo nastavili suradnju i njemu se ovim putem zahvaljujem na svemu što je dao za naš klub."

Poruka za naše navijače?

"Uzbuđeni smo zbog svega što smo dosad napravili. Bit će puno lijepih i manje lijepih trenutaka. Za napredak naših mladih igrača će nam trebati pomoć i potpora naših navijača. Pozivam ih da budu uz nas!"

AUTOR: KK Cibona

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaABA ligaCibona
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!