Košarka

Zubac se priključio Clippersima, Šamaniću zadnjih šest minuta protiv Netsa

Branimir Korać • nedjelja, 26.07.2020.
Zubac se priključio Clippersima, Šamaniću zadnjih šest minuta protiv Netsa

Šest pripremnih utakmica bilo je na rasporedu u subotu u "bubbleu" u Orlandu, a na parketu je bio jedan hrvatski igrač i to Luka Šamanić...

Još jedna utakmica u kojoj su Pelicansi dobro izgledali. Igrali su protiv Nuggetsa i slavili sa 119:104 uz punu kontrolu nad susretom.

Prednost su stvorili dosta brzo i nakon što su pobjegli na dvoznamenkastu razliku, više nisu imali praktički nikakvih problema i Nuggetsi su se vrlo rijetko spuštali na jednoznamenkasti zaostatak.

I bez Brandona Ingrama i Ziona Williamsona glatko su slavili predvođeni s 21 poenom i pet asistencija Nickeila Alexander-Walkera te 16 poena Franka Johnsona. Kod Nuggetsa, koji su igrali samo s osmoricom, Troy Daniels ubacio je 28 poena (7/10 trica), Mason Plumlee dodao je 18 poena i 13 skokova, a nastavljen je eksperiment s Nikolom Jokićem u organizaciji igre, a on je upisao 11 poena, deset skokova i osam asistencija.

Većih problema nisu imali niti Lakersi koji su slavili protiv Orlando Magica sa 119:112. LeBron James ovdje je već više igrao, a Anthony Davis na parketu je proveo samo deset minuta, nakon toga je napustio igru i nije se više vraćao. Dobio je nehotično prstom u oko te su ga Lakersi poštedjeli muke u nastavku susreta.

Orlando je u cijelom susretu samo jednom poveo i to početkom zadnje četvrtine kada je Bamba zakucao za 92:91 nakon čega su Lakersi odgovorili serijom 8:0 i do kraja susreta zadržali prednost.

Kod Lakersa Kyle Kuzma ubacio je 25 poena (5/7 trica) i uhvatio sedam skokova, a James je dodao 20 poena i sedam asistencija. Davis je za deset minuta na parketu uhvatio već deset skokova. Kod Orlanda DJ Augustin je ubacio 21 poen uz pet asistencija, a Michael Carter Williams 15 poena uz osam skokova.

Konstantno vodstvo i do 20 poena viška imali su Bucksi protiv Kingsa. Uspio je Sacramento u zadnjoj dionici smanjiti zaostatak i dovesti ga u prihvatljivije vode, ali nije zaprijetio. Milwaukee je mirno priveo susret kraju i upisao pobjedu.

Najiskusniji je bio i najefikasniji, Kyle Korver ubacio je 22 poena (5/8 trica) uz šest skokova, a Brook Lopez dodao je 21 poen i pet blokada. Kod Kingsa Buddy Hield ubacio je 19 poena, a Kent Bazemore dodao je 16 poena i osam skokova.

Jazzeri su u tijesnom dvoboju odnijeli pobjedu protiv Miami Heata slaveći sa 101:99. Imali su uglavnom prednost, Miami je puno manje vremena proveo u vodstvu, a na kraju mu se ukazala prilika za pobjedu, međutim u zadnjoj sekundi Solomon Hill nije ubacio tricu.

Rudy Gobert predvodio je Jazz s 21 poenom i osam skokova, a po 17 poena upisali su Mike Conley (šest skokova) i Jordan Clarkson. Kod Miamija Kelly Olynyk završio je s 27 poena i osam skokova, pratio ga je Tyler Herro s 20 poena.

Ivica Zubac pridružio se Clippersima u Orlandu, ali još nije konkurirao za nastup protiv Wizardsa. Washington je ispustio pobjedu, u zadnjoj četvrtini su Clippersi napravili preokret i slavili sa 105:100.

U pobjedničkom sastavu Patrick Patterson je ubacio 16 poena uz šest skokova, a po 13 poena dodali su Marcus Morris, Terance Mann (sedam skokova), Amir Coffey i Rodney McGruder. Kawhi Leonard još uvijek naštimava šut, šutirao je iz igre 3/16, za tricu 0/8.

Kod Wizardsa po 15 poena ubacili su Isaac Bonga (12 skokova) i Rui Hachimura (deset skokova).

Zanimljivo je bilo u dvoboju Netsa i Spursa, a Netsi su odnijeli pobjedu 124:119. Priliku je dobio u završnih šest minuta i Luka Šamanić, ali sve što je napravio su tri osobne pogreške.

U njegovoj momčadi Derrick White je ubacio 22 poena, Bryn Forbes 15, Jakob Poeltl 12 poena uz 11 skokova, a Drew Eubanks 12 poena uz 14 skokova. Kod Netsa Caris LeVert završio je s 27 poena, po 17 su upisali Rodions Kurucs i Tyler Johnson ,a Jarrett Allen priključio se s deset poena i 11 skokova.

NBA:
New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 119:104
Orlando Magic - Los Angeles Lakers 112:119
Sacramento Kings - Milwaukee Bucks 123:131
Utah Jazz - Miami Heat 101:99
Washington Wizards - Los Angeles Clippers 100:105
San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 119:124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!