Ostali sportovi

Velimir Šandor u Splitu do hrvatskog rekorda i najboljeg rezultata sezone u svijetu

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.07.2020.
Velimir Šandor u Splitu do hrvatskog rekorda i najboljeg rezultata sezone u svijetu
Foto: Pixsell

U Splitu, 25. srpnja, na atletskim borilištima "Parka mladeži" održan je 7. međunarodni atletski miting. Nastupilo je i 20-tak paraatletičara iz osam hrvatskih klubova, a kojima je ovo bilo prvo ovogodišnje službeno natjecanje...

Svakako da je najbolji rezultat zabilježio paraolimpijac Velimir Šandor, član AKOSI Uspona iz Velike Gorice, koji u kategoriji F52 bacio disk na 20.14 metra što mu je osobni i državni rekord te najbolji ovogodišnji rezultat na svijetu i treći hitac na rang listi koja vodi na Paraolimpijske igre u Tokiju.

"Naravno da me raduje ovaj rezultat. Nakon, za mene izuzetno teške godine, mukotrpne i izazovne na treninzima i sa svim privatnim i ostalim problemima koje su me pogodili. Pokazao sam sebi i svim ostalim konkurentima da mogu i da vrijedim puno i još više od toga. Idemo dalje još jače, jer je ovo doista prvi put da mi se sve poklopilo na nekako moje zadovoljstvo i pokazatelj je da možemo jako puno daleko te zato u Tokio zasigurno dolazimo", zaključio je Velimir Šandor.

Damjan Sedić, izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije posebno je uz Šandorov rezultat istaknuo Vladimira Gašpara koji je koplje bacio na 38.06 metara, što je na tablici za Paraolimpijske igre sedmi rezultat kao i najbolji europski rezultat ove godine. Tu je i Deni Černi u kugli s daljinom od 11.40 metara što je treći rezultat na tablicama za Tokio te rezultat Ivana Katanušića koji je bacio u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja disk na 58.09 metara što je također vodeći rezultat ove godine na svijetu.

"Natjecanje je svakako bilo izvrsno organizirano, a posebno me raduju jako dobri rezultati naših paraatletičara u ovo pandemijsko vrijeme. Rezultati Šandora, Katanušića i Černija svakako su rezultati kojima bi se mogli okititi medaljama u Tokiju. Također i ostali koji su nastupili popravljali su svoje osobne rekorde što me kao izbornika izuzetno ohrabruje i da slobodno mogu vjerovati da ćemo sljedeće godine mogli imati još jednu izvrsnu paraatletsku reprezentaciju u Tokiju", zaključio je izbornik Sedić.

Organizator mitinga bio je Atletski klub ASK Split.

AUTOR: HPO

FOTO: Davorin Višnjić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!