Nogomet

Jelavić: 'HNL je napredovao i ako nisi sto posto spreman, ne možeš više igrati'

Mihaela Bradovski • utorak, 28.07.2020.
Jelavić: 'HNL je napredovao i ako nisi sto posto spreman, ne možeš više igrati'
Foto: Pixsell

Nikica Jelavić i dalje se nalazi u Kini gdje će završiti suradnju s Guizhou Hengfengom. Opcija je ili ostati u Kini ili se vratiti u Hrvatsku te zaigrati za Rudeš...

Krenulo je kinesko prvenstvo, ali barem u početku u njemu neće biti Nikice Jelavića. U Kini je četiri godine i vrlo je lako moguće da će promijeniti sredinu.

"Zadnjih desetak dana intenzivno razgovaramo o uvjetima raskida. Čini mi se da smo napokon došli do dogovora koji će se, nadam se ispoštovati i da ćemo uskoro doći do potpisa raskida ugovora. Sve je otvoreno, možda čak ostanem u Kini jer imam nekoliko ponuda, ali zasad me ne zadovoljavaju. Druga opcija je da se vratim u Rudeš kao igrač i da budem uz naš projekt. Ako se i vratim kao igrač, to će biti samo da pomognem momčadi u napadačkom segmentu jer smatram da imamo dosta potencijala i da ih netko s pravom energijom i entuzijazmom može dovesti na pravi put", kaže Jelavić u razgovoru za Večernji list.

Jelavić je svjestan svojih mogućnosti i smatra da mu je Everton bio plafon.

"Kada iz Evertona nisam napravio iskorak, shvatio sam da je to nekakav vrhunac moje karijere i da ne mogu igrati u Manchester Unitedu. Tada sam postao svjestan da su stabilni prvoligaši i dobri klubovi moja razina, ne žalim za ničim jer sam ostvario svoje ciljeve. Everton i Rangersi bili su vrhunac moje karijere i učinak u tim godinama me održavao u reprezentaciji.Rapid je bio početak sazrijevanja i tu je bio početak moje dobre forme."

Jelavić je pratio događanja u hrvatskom nogometu i svjestan je koliko je liga napredovala.

"Tu nema ništa novo, Dinamo nastavlja dominaciju. Bila je posebno zanimljiva ta borba za Ligu prvaka, Lokomotiva i Osijek igrali su sjajan nogomet i čestitam im. Žao mi je što Hajduk nije jak. Tamo nema strpljenja za zadržati trenera na duže vrijeme i to će se teško promijeniti. Tudor i Stanić mogli bi puno napraviti i ako im se da prilika, doći će rezultati. Ja im na terenu ne mogu pomoći, ne mogu se maknuti. To je prije i bio Hajdukov problem, dovodili su starije igrače koji nisu bili na visokoj razini. HNL je napredovao i ako nisi sto posto spreman, ne možeš više igrati."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!