Rukomet

Ašanin: 'Dojam je da smo jači, nadam se da se nekako možemo boriti čak i za četvrtu poziciju s Nantesom'

Branimir Korać • četvrtak, 30.07.2020.
Ašanin: 'Dojam je da smo jači, nadam se da se nekako možemo boriti čak i za četvrtu poziciju s Nantesom'
Foto: Pixsell

PPD Zagreb priprema se za novu sezonu koja će biti vrlo naporna, ali još uvijek nije sto posto sigurno kako će se održavati koje natjecanje. Ono što je sigurno je da je Zagreb dobio novog kapetana i nasljednika Zlatka Horvata...

Zlatko Horvat napustio je Zagreb i tako je nakon dugo vremena kapetanska uloga prešla na drugog igrača. Novi kapetan PPD Zagreba je reprezentativni vratar Matej Ašanin, a takva odluka ga je iznenadila.

"Bio sam jako iznenađen. Stožer je tako odlučio i priopćio mi pred cijelom momčadi. To mi je velika čast, pokazali su koliko mi vjeruju. Nije lako zamijeniti Zlaju Horvata koji je institucija, ali bio sam u klubu još od kadetskih dana i to je možda presudilo. Počašćen sam", kaže Ašanin za Sportske novosti.

Ašanin smatra kako je današnji Zagreb jači nego prošlosezonski.

"Dojam je da smo jači. Dobili smo na iskustvu s Mlakarom i Burićem, a u Jandriću smo dobili mladog i talentiranog vratara prepunog motiva, Tu je i Obradović koji će puno pomoći u obrani, mogli bismo nekome pokvariti planove u Ligi prvaka. Barcelona, Kiel i Veszprem su tu favoriti, s Aalborgom smo igrali i znamo da su neugodni. Celje nas je izbacilo, ali skupina je takva da možeš puno, ali možeš i puno izgubiti. Ja se nekako nadam da se možemo s Nantesom boriti za četvrto mjesto."

Kao glavne kandidate za prva dva mjesta ipak vidi Barcu i Veszprem jer će ipak imati manje utakmica nego Kiel i trebali bi biti svježiji.

Što se tiče kolege među vratnicama, vjeruje da čće činiti dobar tandem s Jandrićem.

"Znam što može i mislim da bismo mogli biti odličan tandem. Mene je lani Euro malo izbacio iz ritma jer je sve to bila novost za mene nakon dugo godina. Danas sam godinu iskusniji i mislim da ću se lakše nositi s tim stvarima", dodao je Ašanin.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!