Košarka

Triple-double uz 20 skokova nevjerojatnog Dončića, Bogdanović šutirao 1/15

Branimir Korać • utorak, 04.08.2020.
Triple-double uz 20 skokova nevjerojatnog Dončića, Bogdanović šutirao 1/15

Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su Dallas Mavericksi i Sacramento Kingsi. Mavericksi su slavili u produžetku sa 114:110, a još jednu sjajnu utakmicu odigrao je nevjerojatni Luka Dončić...

Sacramento Kingsi napravili su još jedan korak dalje od devetog mjesta koje će na Zapadu vrlo vjerojatno donijeti play-in. Kingsi su i u trećem susretu u Orlandu poraženi, ali ovo je najbliže što su došli pobjedi.

Protiv odličnih Mavericksa odigrali su dobru utakmicu, međutim nisu izdržali i u produžetku su upisali poraz. Mavsima ova pobjeda dosta znači jer su s njom nakon dva tijesna poraza na startu, stigli do prve pobjede u Orlandu.

Dallas nije najbolje otvorio utakmicu i imao je dosta problema u obrani vanjskog šuta Sacramenta koji je u prvoj četvrtini tricama zasuo koš Dallasa i ne čudi što je imao dvoznamenkastu prednost uoči druge dionice.

Tamo se Dallas uspio vratiti i izjednačiti ubačajima s linije slobodnih bacanja Kristapsa Porzingisa, no Kingsi su ubrzo vratili prednost na svoju stranu i držali su je do kraja regularnog dijela.

Sljedeće poravnanje bilo je s linije slobodnih bacanja Maxija Klebera koji je ubacio jedno bacanje minutu i 52 sekunde prije kraja za 95:95 i do kraja regularnog dijela promjena više nije bilo. Obje momčadi promašile su niz dobroh situacija i otišlo se u produžetak.

Tamo je Sacramento poveo tricom Buddyja Hielda 102:99 da bi nakon toga Hardaway, Dončić, Kleber i Finney-Smith napravili seriju 10:0 i na ulasku u zadnju minutu praktički riješili pitanje pobjednika.

Još jednu nevjerojatnu utakmicu odradio je Luka Dončić koji je postao najmlađi igrač u povijesti s 30+20+10 triple doubleom. Dončić je ubacio 34 poena uz 20 skokova i 12 asistencija. Po 22 poena ubacili su Kristaps Porzingis (sedam skokova) i Tim Hardaway (pet skokova), a Dorian Finney-Smith dodao je 16 poena i 16 skokova.

Kod Kingsa De'Aaron Fox ubacio je 28 poena uz devet asistencija, Buddy Hield 21 poen (5/14 trica), a Nemanja Bjelica 12 poena uz 13 skokova. Potpuno van utakmice bio je Bogdan Bogdanović koji je šutirao 1/15.

NBA:
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 110:114 (95:95)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!