Nogomet

Inter u Gelsenkirchenu do četvrtfinala, Manchester United dovršio posao

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.08.2020.
Inter u Gelsenkirchenu do četvrtfinala, Manchester United dovršio posao

Poznata su još dva sudionika četvrtfinala Europske lige. Inter je jedan od dva sudionika četvrtfinala koji neće proći kroz dva susreta, a on je u Gelsenkirchenu svladao Getafe...

Manchester United - LASK 2:1 (5:0)

Manchester United i LASK odradili su uzvratni dvoboj na Old Traffordu, ali i prije njega bilo je jasno tko ide u četvrtfinale. U prvom dvoboju u Austriji Manchester United slavio je čak s 5:0 i uzvrat je bio tek formalnost.

Za United formalnost, a za LASK nagrada što je došao ovako daleko. Većina njegovih igrača teško će ikada opet imati priliku zaigrati na Old Traffordu i pokušali su to iskoristiti što je bolje moguće.

Očekivalo se da će Ole Gunnar Solskjaer još više promiješati sastav i poslati na travnjak još mlađe igrače, ali ipak je ostao u "pristojnim granicama", želeći igrače zadržati u natjecateljskom ritmu.

LASK je prvi stigao do pogotka i to u 55. minuti kada je Philipp Wiesinger došao do odbijene lopte na 20 metara i onda opalio u suprotni gornji kut.

Nije dugo LASK bio u prednosti, u 57. minuti United je izjednačio. Juan Mata odlično je proigrao Jesseja Lingarda koji dolazi pred vratara i onda lakoćom zabija za 1:1.

I u završnici susreta Mata je odigrao ključnu ulogu kod pogotka, ovaj put asistirao je Anthonyju Martialu u 88. minuti za konačnih 2:1.

Petar Filipović kod gostiju je igrao od 80. minute.

Manchester United - LASK Rezultati uživo

Inter - Getafe 2:0

Predsjednik Getafea još u veljači je tvrdio kako mu ne pada na pamet pustiti momčad u Milano pa makar neodlazak značio i izbacivanje iz Europe. Na kraju taj susret nije niti odigran, a donesena je odluka prema kojoj su Inter i Getafe odigrali jednu utakmicu i to na neutralnom terenu u Gelsenkirchenu.

Inter je u susret ušao kao favorit, ima kvalitetniju momčad, do prije nekoliko dana trajalo mu je prvenstvo, a Getafe je ipak imao nešto odmora što mu može donijeti svježinu, ali ga i izbaciti iz natjecateljskog ritma.

Ovdje je Inter jednostavno bolje koristio svoje prilike. Poveo je u 33. minuti kada je Bastoni dugačkom loptom pronašao Romelua Lukakua koji iz dosta teške pozicije pogađa suprotni kut za 1:0.

Getafe je dobio idealnu priliku za povratak u utakmicu u 76. minuti kada je uz pomoć VAR-a dosuđen kazneni udarac nakon igranja rukom Diega Godina, ali Jorge Molina izvodi ga loše i puca pokraj gola.

Kazna je stigla u 83. minuti kada je Christian Eriksen bio na pravom mjestu nakon odbijene lopte te pogodio za konačnih 2:0. Eriksen je upravo ušao na travnjak umjesto Marcela Brozovića.

Inter - Getafe Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!