Tenis

Mlada Talijanka zaustavila Donnu Vekić u drugom kolu

Branimir Korać • četvrtak, 06.08.2020.
Mlada Talijanka zaustavila Donnu Vekić u drugom kolu
Foto: Pixsell

Donna Vekić nije uspjela proći u četvrtfinale turnira u Palermu. U drugom kolu zaustavila ju je 19-godišnja Talijanka Elisabetta Cocciaretto koja je slavila u dva seta...

Drugo kolo turnira u Palermu donijelo je Donni Vekić mladu Talijanku Elisabettu Cocciaretto. Vekić je u taj dvoboj ušla kao favorit, ali nije to opravdala, Talijanka je bila bolja i zasluženo je slavila.

Od početka susreta stvari se nisu odvijale u smjeru u kojem se Donna nadala, Cocciaretto je konstantno pritiskala Donnin servis, a on nije bio dobar i bio je ispod 50 posto ubačaja prvog servisa.

Stvari su krenule nizbrdo kod 3:2 u prvom setu kada Vekić prvi put gubi svoj servis i ulazi u probleme. Talijanka lakom dolazi do svog servis gema i kod 5:2 drugim breakom u nizu dolazi do seta.

Ništa novo u drugom setu. Cocciaretto je odmah povela s 2:0 što je značilo čak šest osvojenih gemova u nizu da bi se Donna ipak vratila u set i poravnala na 2:2.

Sve do kraja seta Vekić se držala u meču, a onda kod 5:4 dopušta Talijanki prvu meč loptu, ona sjajno pogađa uz crtu i završava posao za velikih 6:2, 6:4.

WTA Palermo, drugo kolo:
Elisabetta Cocciaretto (Italija, WC) - Donna Vekić (Hrvatska, 6) 6:2, 6:4

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!