Tenis

Martić nastavila s dobrim igrama i preokretom došla do četvrtfinala

Matej Kačan • četvrtak, 06.08.2020.
Martić nastavila s dobrim igrama i preokretom došla do četvrtfinala

Hrvatska tenisačica Petra Martić nastavlja opravdavati status prve nositeljice na WTA turniru u Palermu. U drugom kolu turnira je Martić s 2-1 u setovima svladala Ruskinju Samsonovu za plasman u četvrtfinale...

Iako je Donna Vekić poražena u drugom kolu Palerma, Hrvatska i dalje ima svoju predstavnicu na turniru. Svoj je posao uspješno obavila prva nositeljica turnira Petra Martić koja je preokretom s 2-1 svladala 117. igračicu svijeta Ljudmilu Samsonovu.

Martić je u prvom setu imala problema sa svojim servisom kojeg je ubacivala s dovoljno uspješnosti, ali je na svom prvom servisu osvajala tek 60 posto poena. To je dovelo do toga da Samsonova u prvom setu ima čak 10 break lopti, ali je Hrvatica spasila čak devet.

No ona posljednja je bila kobna za prvi set jer je došla pri 6:5 kad je trebao u tie-break, a umjesto toga Martić gubi svoj servis i Ruskinja sa 7:5 nakon 58 minuta igre u prvom setu ima 1-0.

No mnogo bolje Martić otvara drugi set i odmah u prvoj igri čini break Samsonovoj koji je onda i obranila svojim servisom za lijepu 2:0 prednost i povratak u meč. Držala je tu prednost Martić do nove break lopte Samsonove koju ova iskorištava za 4:4, ali odmah Martić uzvraća istom mjerom.

Oduzela je servis Ruskinji za 5:4 te je u svom servis gemu spasila dvije break lopte i 15:40 za svoju set loptu i 1-1 nakon novog dugog seta od preko 50 minuta. Jednako dobar posao he Hrvatica napravila i u trećem setu u kojem je kompletirala svoj preokret.

Prvu break loptu u trećoj igri je Martić iskoristila te je povela s 2:1 pa i 3:1, a protivnicu je dotukla pri 4:2 kad je silovito krenula, napravila 0:40 i načinila drugi break za konačno rješenje susreta i svoju pobjedu.

Martić će u četvrtfinalu igrati protiv Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnovič koja je svladala domaću predstavnicu Jasmine Paolini.

WTA Palermo, drugo kolo:
Petra Martić (HRV, 1) - Ljudmila Samsonova (RUS) 5:7, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!