Košarka

Zubac do fantastičnog double-doublea u novoj pobjedi Clippersa

Matej Kačan • petak, 07.08.2020.
Zubac do fantastičnog double-doublea u novoj pobjedi Clippersa
Foto: Pixsell

Prvo poluvrijeme u egalu i drugi koje je proteklo u dominaciji Clippersa su odigrali favoriti iz Los Angelesa te Dallas Mavericksi u susretu NBA četvrtka. Sve je završilo s plus 15 za drugu momčad Zapada...

Los Angeles Clippersi više ne mogu do prvog mjesta Zapada jer je to rezervirano za Lakerse, ali sigurno plove prema osiguravanju startne pozicije broj dva prije doigravanja. Novi korak k tome su napravili pobjedom protiv Dallas Mavericksa, a pomogao je i Portland koji je svladao Denver.

Iako je prvo poluvrijeme bilo vrlo efikasno, Clippersi se nisu uspjeli nametnuti Mavericksima koji su ponajbolji napad lige i odgovara im igra poput one u drugoj dionici gdje je svaka momčad zabila po 36 poena i igralo se u malim serijama od po 4, 5:0 na svakoj strani.

Tako je prvi dio završio s tek pola koša prednosti za Clipperse, ali početkom drugog dijela dolazi do prvog odvajanja momčadi iz Lo Angelesa preko 8:0 serije koju s po dva poena vode George i Leonard, ali i Ivica Zubac s četiri poena.

Ipak to odvajanje nije donijelo konačno rješenje susreta jer su Kristaps Porzingis i Trey Burke svojom serijom smanjili do četiri razlike na kraju treće, a s novih vezanih sedam poena u četvrtoj Latvijac dovodi Dallas i do pola koša zaostatka.

No tad kreće novi uragan Clippersa koji opet vode George i Leonard uz malu pomoć Zupca i Morrisa i Clippersi brzo bježe do devet poena prednosti, a onda i do konačnih 15 za pobjedu 126:111. Dallas je čvrst na sedmom mjestu Zapada pa ćemo lako moguće ovaj dvoboj gledati i u prvoj rundi doigravanja.

Leonard je ubacio 29 uz dobrih šest skokova i pet dodavanja kod Clippersa, dok je George zabio 24 uz po skok i asistenciju više. Sjajan je bio i Zubac s 21 poenom i čak 15 skokova uz asist i blokadu te savršenih 10/10 iz igre za 24 minute na terenu.

Kod Dallasa je 30 uz devet skokova zabio Porzingis, a 29 uz šest asistencija je ubacio Luka Dončić. No Porzingis nije uspio zaustaviti Zupca jer je dosta vremena igrao na centru pošto je Boban Marjanović na parketu ostao tek pet i pol minuta.

NBA, četvrtak:
LA Clippers - Dallas Mavericks 126:111

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!