Košarka

Houston nanio novi poraz Lakersima, Portland bez Hezonje do važne pobjede

Matej Kačan • petak, 07.08.2020.
Houston nanio novi poraz Lakersima, Portland bez Hezonje do važne pobjede

Još su tri susreta odigrana u sklopu NBA četvrtka, a poraze su bez svojih glavnih vedeta upisali LA Lakersi te Miami Heat. Portland je protiv Denvera stigao do nove važne pobjede u lovu na doigravanje...

Super zanimljiv susret prepun velikih serija, preokreta i promjena ritma odigrali su na Istoku Miami Heat i Milwaukee Bucksi. Heat je odigrao maestralnu drugu dionicu u kojoj je vodio i preko 20 razlike te je secirao Buckse bez obzira na to što je igrao bez Jimmyja Butlera i Gorana Dragića.

Nakon velikih 73:56 na poluvremenu, Bucksi i vladajući MVP lige su se uozbiljili te su krenuli nagrizati prednost koji Miami gubi već krajem treće, ali ipak u posljednju dionicu ulazi sa šest razlike. No nova velika serija Bucksa dolazi na samom kraju i to s ogromnih 20:0 Bucksi is minus jedan odlaze na +19 u posljednjoj minuti i uzimaju pobjedu.

Po 33 poena su kod Bucksa ubacili Khris Middleton i Giannis Antetokounmpo, a Grk je tome dodao i 12 skokova. 17 je ubacio Brook Lopez, dok je Heat odigrao vrlo demokratično u napadu s čak sedam dvoznamenkastih igrača, a najbolji je bio šuterski duo Herro-Robinson s kombiniranih 41 poen uz šest trica.

Svoj lov na doigravanje nastavljaju i Portland Trail Blazersi koji su upisali novu, prevažnu pobjedu protiv ekipe koja je ispred njih, ovaj put Denver Nuggetsa. Mario Hezonja nije ušao na teren jer su u utakmici biti ili ne biti sav teret iznijeli starteri i uska rotacija.

Fantastičan je zato u 125:115 pobjedi bio Damian Lillard s čak 45 poena i 12 asistencija uz tricu 11/18, dok je Gary Trent Jr. dodao još sedam trica za 27 poena u rešetanju mrežice Nuggetsa. 22 poena uz sedam skokova je ubacio Jusuf Nurkić.

Nuggetsi su i dalje u dobrano skraćenoj rotaciji, a nedostajao je i Nikola Jokić u pravom izdanju. Srpski je centar podijelio 13 asistencija, ali uz tek osam poena. Zato je sa sjajnom šuterskom formom nastavio mladi Michael Porter Jr. s 27 poena i 12 skokova, ali nije bio dovoljan.

Drugi poraz u nizu su upisali LA Lakersi, ali ih ni ovaj neće previše boljeti jer je prvo mjesto Zapada osigurano. Protiv Houston Rocketsa nije nastupio ni LeBron James, dok su ostali igrali u skraćenoj rotaciji, nitko preko 30 minuta. Iskoristili su to Rocketsi bez Russella Westbrooka za brzo građenje prednosti koja do kraja dostiže 113:97.

James Harden još je jednom potvrdio svoju veliku formu u balonu s 39 poena, osam skokova i 12 asista, a dobru je pomoć imao u Benu McLemoreu koji je zabio 20. Lakerse je s 21 poenom vodio Kyle Kuzma, a Anthony Davis je zabio 17 uz 12 skokova.

NBA, četvrtak:
Milwaukee Bucks - Miami Heat 130:116
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 125:115
LA Lakers - Houston Rockets 97:113

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!