Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 07.08.2020, 21:00 h
Manchester City
Manchester City 2:1 Real Madrid
Real Madrid

Manchester City iskoristio amaterske pogreške Raphaela Varanea i prošao u četvrtfinale

Branimir Korać • petak, 07.08.2020.
Manchester City iskoristio amaterske pogreške Raphaela Varanea i prošao u četvrtfinale

Real Madrid nije uspio doći do velike pobjede u Manchesteru i prolaska u četvrtfinale Lige prvaka. Presudio mu je Raphael Varane očajnom utakmicom i dvije užasne pogreške koje je domaćin kaznio...

Gotovo je nevjerojatno kako je stoper Real Madrida i francuske reprezentacije poklanja golove Manchester Cityju. Raphael Varane glavni je krivac što si Real nije uspio dovesti utakmicu u dramatičnu završnicu.

Dvije velike pogreške kakve se ne viđaju niti na amaterskim terenima tako često, omogućile su zicere domaćinu, a Raheem Sterling i Gabriel Jesus predobri su igrači da to ne bi kaznili.

Pogodak za Real postigao je Karim Benzema, držao je taj gol Madriđane u igri dosta dugo, ali onda je stigla druga pogreška Francuza i priči je realno bio kraj.

U početku je bilo nervoze, osjetilo se da su Madriđani željni, ali i svjesni da bi pogreške protiv tehnički odličnog Cityja mogle biti kobne i da će ih biti jako teško ispravljati.

I da stvar bude najgora za Real, primio je pogodak već devetoj minuti. Doslovno nevjerojatna pogreška Varanea koji je dobio loptu na desnoj strani obrane, ušao s njom u kazneni prostor, Gabriel Jesus ga je napao i lakoćom mu uzeo loptu te odmah proigrao samog Sterlinga koji pogađa za 1:0.

Taj pogodak uzdrmao je goste koji su stvarno loše izgledali u prvih 20 minuta. Imao je City još nekoliko opasnih situacija i mogao je bez problema imati i višu prednost.

Real je prvi put zaprijetio u 21. minuti preko svog daleko najopasnijeg igrača Benzeme, a kada nije uspio zabiti u toj minuti, uspio je u 28. Lijepo je desni bok probio Rodrygo, ubacio idealno na Benzemu koji glavom zabija za 1:1.

Probudilo je to Madriđane koji su kasnije bili ravnopravniji protivnik iako je City bio taj koji je i dalje imao zrelije prilike. Nešto su domaćini promašili, nešto je Courtois obranio, a u 68. minuti odlučeno je pitanje prolaza.

Još jednom Varane griješi, glavom je vraćao loptu prema Courtoisu, napravio je to jako loše i Jesus je opet iskoristio njegovu pogrešku, presjekao dodavanje i zabio za 2:1.

Odmah nakon toga Real je opasno zaprijetio preko Luke Modrića koji je ušao u 16 metara i iskosa pokušao zabiti, ali njegov pokušaj je izblokiran.

Ostalo je 2:1, Cityju više nego dovoljno za prolaz i prvo ispadanje iz Lige prvaka za Zidanea kao trenera.

Modrić je bio na travnjaku do 83. minute kada ga je zamijenio Fede Valverde.

Manchester City - Real Madrid Rezultati uživo

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

RB Leipzig3:0Tottenham
Atalanta3:4Valencia
Liverpool2:3 *Atlético Madrid
PSG2:0Borussia D.
Juventus2:1Lyon
Manchester City2:1Real Madrid
Bayern4:1Chelsea
Barcelona3:1Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!