Nogomet

Gattuso: 'Za prolaz se moramo popeti na Everest'

Matej Kačan • subota, 08.08.2020.
Gattuso: 'Za prolaz se moramo popeti na Everest'

Trener Napolija Gennaro Gattuso pun je poštovanja prema Barceloni koja će za Napoli biti jako težak ispit iako nije u bajnoj formi, a rezultati su joj bili ispod svakog očekivanja...

Iako sezona Barcelone nikako nije bila zadovoljavajuća, trener Napolija Gennaro Gattuso zna kako se velike momčadi i šampione nikad ne treba otpisivati. Napoli u Barcelonu nosi 1:1 s domaćeg terena, a Gattuso za svoju momčad predviđa jako težak posao.

"Oni su naviknuti na pobjeđivanje i znam da uvijek želite pobijediti kad ste naviknuti na to. Protiv Barcelone se moramo popeti na Everest. Posljednjih sam mjeseci čuo mnoge šale o tome da Barcelona nije u formi, ali kad ih gledate vidite neke igrače koji priređuju šou", kazao je trener Napolija.

Nije ni Napoli u nešto bajnom nizu rezultata završio domaću ligu, a za popravak dojma bi uz Coppa Italiju dobro došao i veliki skalp poput Barcelone. No Gattuso zna da samo dobra predstava protiv ovako velikih ekipa ne garantira pozitivan rezultat.

"Znamo da nas čeka jako težak susret. Znamo kakva nas momčad čeka i da ćemo morati pružiti sjajnu predstavu, tehnički i taktički, a možda sve to ne bude dovoljno. Igramo protiv velikih šampiona, treba nam velika utakmica da bi izašli s dobrim rezultatom", pun je poštovanja Gattuso.

Dobra vijest za Napoli je napredak u oporavku Lorenza Insignea koji je šepajući napustio teren protiv Lazija, ali bi za Barcelonu trebao biti spreman, pa makar i s klupe.

"Jučer je trenirao na 50 posto, danas je bio 100 posto s ekipom. Želim da se osjeća na 100 posto, ako nije tako, onda neće biti na terenu od prve minute. Ako je na sto posto, onda će igrati i pomoći nam da odigramo sjajnu utakmicu", završio je trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!